sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitate540 de replici, după cutremurul de 5,7 din Gorj. INFP: Activitatea seismică...

-

540 de replici, după cutremurul de 5,7 din Gorj. INFP: Activitatea seismică va continua aproximativ o lună

Activitatea seismică din judeţul Gorj rămâne intensă, a transmis vineri, 17 februarie, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. „Nu excludem și posibile replici mai puternice”, a precizat INFP.

Instituția a anunțat că se înregistrează în continuare o activitate seismică asociată celor două cutremure majore din 13 şi 14 februarie, iar până în prezent s-au consemnat aproximativ 540 de replici. „Menționăm că nu toate aceste seisme sunt simțite de către populație, însă în funcție de magnitudinea și adâncimea producerii acestora pot fi resimțite, în special, în zona epicentrală”, se arată în comunicat. „Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă și se încadrează în parametrii estimați după un șoc principal. Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne așteptăm să se observe o scădere a frecvenței și a magnitudinii replicilor, dar nu excludem și posibile replici mai puternice”, a avertizat INFP.

Citeşte întreaga ştire pe Libertatea.ro: 540 de replici, după cutremurul de 5,7 din Gorj. INFP: Activitatea seismică va continua aproximativ o lună

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole