sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneA fost dat afară! Decizia luată de Moscova. Situaţia de pe frontul...

-

A fost dat afară! Decizia luată de Moscova. Situaţia de pe frontul din Ucraina era dezastruoasă

Autoritățile de la Moscova au luat o decizie de ultim moment. Generalul rus de divizie Ivan Popov a fost demis din funcţia de comandant al celei de-a 58-a Armate, după ce a prezentat situaţia dezastruoasă de pe frontul din Ucraina.

A fost dat afară! Decizia luată de Moscova. Situaţia de pe frontul din Ucraina era dezastruoasă

Așadar, generalul Ivan Popov a anunțat într-un mesaj publicat de către un parlamentar de la Moscova că a fost demis din funcţie. Potrivit militarului, decizia a fost luată după ce a prezentat situaţia dezastruoasă de pe frontul din Ucraina.

Generalul Ivan Popov a spus că situația era foarte gravă pentru militarii ruși

Ivan Popov a subliniat că situația era atât de gravă încât militarii ruşi erau înjunghiaţi în spate din cauza greşelilor unor ofiţeri de rang înalt din armată, notează Reuters.

Ministerul Apărării din Rusia nu a comentat informația atunci când a fost contact de sursa menționată. Totodată, Reuters a notat că nu a fost în măsură să verifice autenticitatea mesajului.

Serghei Lavrov a spus că războiul din Ucraina va continua până când Occidentul își va abandona planurile
În altă ordine de idei, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat anterior că războiul din Ucraina va continua până când Occidentul își va abandona planurile de a-și menține dominația și de a provoca o înfrângere strategică Rusiei.

„De ce nu se oprește confruntarea armată din Ucraina? Răspunsul este foarte simplu – va continua până când Occidentul renunță la planurile de a-și menține dominația și obsesia de a provoca o înfrângere strategică Rusiei”, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu pentru un ziar indonezian.

Potrivit ministrului rus, „deocamdată nu există semne de schimbare a acestei poziții”.

„Necunoașterea de către Occident a inițiativelor venite din țările în curs de dezvoltare este, de asemenea, indicativă”, a mai precizat Serghei Lavrov.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia se abține de la utilizarea munițiilor cu dispersie, dar se va întoarce la astfel de proiectile ca răspuns la livrarea lor în Ucraina

„Nici noi, nici americanii, nici Kievul nu am aderat la Convenția privind munițiile cu dispersie. În același timp, Rusia, realizând amenințarea pe care o reprezintă astfel de muniții pentru populația civilă, s-a abținut și se abține în a le folosi într-o operațiune specială”, a spus ministrul reporterilor.

„Dacă Statele Unite furnizează muniții cu dispersie Ucrainei, forțele armate ruse vor fi forțate să folosească arme similare împotriva forțelor armate ale Ucrainei ca răspuns. De remarcat că Rusia este înarmată cu muniții cu dispersie, așa cum se spune, pentru toate ocaziile. În același timp, sunt mult mai eficiente decât cele americane, raza lor de acțiune este mai largă și mai diversă”, a mai transmis Serghei Soigu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole