miercuri, februarie 28, 2024
AcasăActualitateAcademia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a celebrat 176 de ani...

-

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a celebrat 176 de ani de existenţă

Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, continuatoarea şi succesoarea tradiţiilor educaţionale şi instituţionale a primei şcoli militare de ofiţeri din România, a celebrat, astăzi, 176 de ani de existenţă.


Activităţile au debutat cu ceremonialul militar dedicat aniversării, în aula academiei, şi au continuat cu vizitarea infrastructurii academiei, în cadrul Zilei Porţilor Deschise.

La manifestări au participat comandantul Corpului Multinaţional de SE, domnul gl.mr. Dragoş Dumitru Iacob, rectorul Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, domnul prof.univ.dr. Sorin Radu şi cadre militare în rezervă şi retragere care, de-a lungul timpului, şi-au intersectat destinul cu cel al academiei, din calitate de comandanţi ai instituţiei sau de şefi de structuri din organica acesteia.

De asemenea, alături de cadrele didactice, instructorii militari şi studenţii instituţiei noastre, au fost prezenţi la ceremonie şi participanţii la Săptămâna Internaţională a AFT care, în perioada 12-16 iunie, realizează mobilităţi de formare şi predare în cadrul programului Erasmus+.

Unul dintre momentele speciale din cadrul manifestărilor aniversare a fost reprezentat de acordarea Premiului „Nicolae Bălcescu” şi înmânarea emblemelor de onoare pe care şeful Statului Major al Forţelor Terestre şi şeful Statului Major al Apărării le-au conferit colegilor noştri.

“La mulți ani membrilor comunității academice militare sibiene!
SEMPER UNA!” – au transmis reprezentații AFT Sibiu

📸 Daniela Oană, Lucian Ureche

Stirea Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu a celebrat 176 de ani de existenţă a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole