luni, iunie 17, 2024
AcasăEconomicAcționarul majoritar al Engie România vrea să cumpere participația de 12% din...

-

Acționarul majoritar al Engie România vrea să cumpere participația de 12% din companie pe care o deține Fondul Proprietatea, pentru 87 milioane de euro

GDF International, acționarul majoritar al Engie România, vrea să cumpere participaţia de 12% la Engie România pe care o deține Fondul Proprietatea, pentru 87 milioane euro, a anunțat FP la Bursă, luni.
„Franklin Templeton Internațional Services S.A R.L., în calitatea să de administrator de fonduri de investiții alternative și administrator unic („AFIA/ Administratorul de Fond”) al Fondului Proprietatea S.A. („Fondul”), dorește să informeze actionarii că a primit o ofertă fermă din partea GDF Internațional S.A., acționarul majoritar al Engie România S.A. („Oferta), în legătură cu o potențială vânzare a întregii dețineri a Fondului Proprietatea în capitalul social al Engie România S.A. (“Societatea”), pentru suma de 87 milioane euro. Orice potențială tranzacție este condiționată de acordul cu privire la termenii contractului de vânzare – cumpărare de acțiuni și orice condiții suspensive, care vor include aprobarea tranzacției de către acționarii Fondului. Alte anunțuri vor fi făcute pe măsura ce și când va fi relevant”, arată anunțul la bursă.
Fondul Proprietatea deţine în prezent 11,99% din capitalul social al Engie Romania, reprezentând 14,53% din VAN-ul Fondului la 31 octombrie 2023.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole