sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăActualitateAdrian Bibu: PNL și-a făcut treaba! Ionuț Ghișe (USR): În sfârșit, le-a...

-

Adrian Bibu: PNL și-a făcut treaba! Ionuț Ghișe (USR): În sfârșit, le-a dat Dumnezeu, primarilor din jurul Sibiului, mintea de pe urmă!

Consiliul Local Sibiu a votat ieri constituirea zonei metropolitane Sibiu, prin asociația ADI Pol Dezvoltare Sibiu. Și restul localităților din jurul Sibiului trebuie să voteze aderarea la asociație pentru a se constitui efectiv zona metropolitană. Deja, toate primăriile din jurul Sibiului și-au declarat intenția de vot, ele fiind controlate multe de primari PNL, dar și de PSD.

Doar comuna Cristian a făcut notă discordantă și a anunțat prin intermediul primarului că nu aderă la zona metropolitană. Totuși votul final rămâne la Consiliul Local. Dar și votul de la Sibiu, nu a fost lipsit de discuții aprinse. De data aceasta USR a venit cu acuzații la adresa PNL, că a lungit nejustificat crearea zonei metropolitane.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierii locali PNL, conduși de Adrian Bibu. Acesta a subliniat eforturile mari depuse de liberalii sibieni în ultimii ani pe plan local, județean și național pentru crearea zonei metropolitane Sibiu.

Consilierul local Ionuț Ghișe a declarat înainte de vot: „În sfârșit, le-a dat Dumnezeu, primarilor din jurul Sibiului, mintea de pe urmă!” El a subliniat apoi faptul că majoritatea localităților din jurul Sibiului sunt controlate de PNL. Ghișe a declarat că este meritul USR, la nivel național, pentru includerea ca jalon în PNRR crearea de zone metropolitane. Ghișe a cerut ca numirile la ADI Pol Dezvoltare Sibiu să nu fie făcute politic, ci prin concurs. Pentru aceasta consilierii USR au inițiat și un amendament.

Replica a venit rapid din partea consilierului local PNL, Adrian Bibu, lider de grup: „Politica USR, la nivel național, are o gravă problemă.” El a subliniat că proiectul de hotărâre este inițiat de consilierii PNL, dar s-a lucrat împreună cu aparatul Primăriei Sibiu la acesta și cu cel de la Consiliul Județean. El a mulțumit și primarului Astrid Fodor pentru că a sprijinit proiectul inițiat de PNL Sibiu. Bibu le-a reamintit celor din USR Sibiu, că în anul 2020 a propus acest proiect să fie susținut de PNL și USR prin formarea unei majorități în Consiliul Local Sibiu, dar USR-iștii au refuzat. „Am primit răspuns de la dvs, și cine mi l-a dat știe, că USR-ul nu se asociază cu PNL-ul și v-am spus atunci, oameni buni, este vorba de comunitate. Din păcate, partidul din care faceți parte este imatur politic!”

Fostul ministru USR al fondurilor europene, Ghinea a închis ușa în nas sibienilor

Adrian Bibu a dezvăluit că în calitate de administrator public al județului, responsabil cu proiectele pe fonduri europene a fost de 6 ori la ministrul de resort, USR-istul Ghinea. Bibu mergea pentru finanțarea noului Spital Județean Sibiu. „Niciodată, țineți minte, niciodată ministrul Ghinea nu a primit pe nimeni, nici pe mine, nici pe doamna președinte Daniela Cîmpean. În condițiile în care, orice prim-ministru, indiferent de culoare politică, dacă președintele Consiliului Județean, vreodată, a sunat la acel prim-ministru, în aceeași zi o suna pe doamna președinte înapoi. Ministrul dvs (Ghinea, USR, n.red) atât de mândru a fost încât s-a închis în birou și niciodată nu ne-a primit.

Vot unanim

După schimbul de replici între USR și PNL, consilierii locali au votat în unanimitate proiectul de hotărâre în forma propusă de consilierii PNL.

Stirea Adrian Bibu: PNL și-a făcut treaba! Ionuț Ghișe (USR): În sfârșit, le-a dat Dumnezeu, primarilor din jurul Sibiului, mintea de pe urmă! a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole