duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneAlertă maximă lângă România! Au lansat rachetele chiar acum. Vladimir Putin a...

-

Alertă maximă lângă România! Au lansat rachetele chiar acum. Vladimir Putin a dat ordinul

Alertă maximă lângă România! Rușii atacă puternic la Zaporojie, în apropiere de cea mai mare centrală nucleară din Europa. Atacuri cu rachete au lovit vineri, 31 martie, oraşul aflat din sud-estul Ucrainei, avariind mai multe clădiri, potrivit administraţiei militare regionale

Alertă maximă lângă România! Rușii atacă chiar în apropiere de centrala de la Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Rachetele au lovit centrul regional şi suburbiile oraşului.

Nu s-au înregistrat victime, dar clădiri civile şi rezidenţiale au fost avariate de valul de explozii, potrivit sursei citate.

„Clădiri civile au fost avariate. Un incendiu a izbucnit într-o casă privată, iar explozia care a rezultat a avariat casele din apropiere”, a informat administraţia militară regională.

Primii respondenţi se află la faţa locului pentru a ajuta la atenuarea pagubelor provocate de atacuri, precizează comunicatul citat de CNN.

Volodimir Zelenski crede că Ucraina va câştiga

Pe de altă parte, Volodimir Zelenski crede că Ucraina va câştiga pentru că libertatea şi dreptatea, umanitatea şi respectul, pacea trebuie să triumfe.

Într-un mesaj transmis în urmă cu o zi, preşedintele Ucrainei, a arătat că aceste patru sute de zile de când Ucraina se apără în faţa agresiunii la scară largă reprezintă ”un parcurs colosal”. El a spus că ucrainenii îşi pregătesc următorii paşi.

”Ucraina va câştiga. Pentru că libertatea şi dreptatea, umanitatea şi respectul, pacea meritate de oameni trebuie să triumfe”, a menționat acesta, referindu-se la conflictul declanșat de Rusia.

Patru sute de zile de apărare a ucrainenilor

”Patru sute de zile… Patru sute de zile de apărare a noastră în faţa agresiunii la scară largă. Acesta este un parcurs colosal pe care l-am trăit. Toţi împreună – toţi cei care au luptat şi luptă pentru Ucraina.

Care au avut grijă şi au grijă de stat şi de ucraineni. Care au ajutat şi ajută logistica noastră. Care au întărit şi întăresc rezilienţa ucraineană. Ucraina a trecut prin cele mai groaznice zile în acel februarie. Am supravieţuit şi acestei ierni. Este un efort colosal în spatele acestor cuvinte…”, a afirmat Zelenski, în mesajul transmis joi seară.

Zelenski își pregătește următorii pași

Președintele ucrainean a continuat arătând că ucrainenii au depăşit şi primăvara trecută, ”care a schimbat cursul războiului în favoarea apărării noastre”, că vara şi toamna trecute au dovedit că eliberarea din primăvară a regiunilor nordice nu a fost un accident.

Zelenski a spus că lumea nu va uita eroismul ucrainenilor din bătăliile pentru Kiev, pentru regiunile Cernihiv şi Sumî, recucerirea regiunilor Harkov, Herson, apărarea Bahmutului şi a Donbasului în general.

”Ne pregătim următorii paşi, acţiunile curente. Ne pregătim să ne apropiem de victorie. Care este puterea Ucrainei? Dacă intenţiile tale sunt bune, toată lumea va fi de partea ta şi te va ajuta”, a punctat acesta.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole