duminică, aprilie 14, 2024
AcasăTehnologieAlertă pentru toți utilizatorii de Google Chrome. Poți pierde tot, pe loc

-

Alertă pentru toți utilizatorii de Google Chrome. Poți pierde tot, pe loc

Peste un miliard de utilizatori Windows care folosesc Google Chrome au fost avertizați cu privire la mesajele potențial înșelătoare, care încearcă să-i convingă să treacă de la Google la Bing și de la Chrome la Edge.

Prin urmare, utilizatorii Google Chrome au fost avertizați cu privire la mesajele care par să fie malware, dar sunt de fapt promoții de la Microsoft pentru a-i determina să-și schimbe motorul de căutare.

Mesaje înșelătoare pentru a-i face pe utilizatori să renunțe la Chrome. 

Deși Microsoft confirmă că aceste mesaje pop-up sunt autentice și susține că vor apărea doar o singură dată, utilizatorii le percep ca fiind intruzive și asemănătoare cu reclamele nedorite.

Tacticile similare adoptate de Microsoft au provocat critici online. Utilizatorii și-au exprimat frustrarea față de promovarea agresivă a browserului Edge și motorului de căutare Bing în interiorul ecosistemului Google Chrome.

În ciuda atenției reglementare asupra giganților tehnologici precum Microsoft și Google, încercările companiei Microsoft de a concura cu Chrome și Google Search au fost percepute ca fiind mai degrabă un marketing excesiv decât o concurență autentică

Google Chrome

Utilizatorii pot momentan să ignore mesajele

În prezent, utilizatorii Google Chrome au opțiunea să ignore aceste promoții sau să treacă la Edge și Bing cu doar un click, subliniind eforturile susținute ale Microsoft de a atrage utilizatorii departe de platformele Google.

„Aceasta este o notificare unică care oferă oamenilor opțiunea de a seta Bing-ul ca motor de căutare implicit în Chrome”, a declarat Caitlin Roulston, director de comunicare, într-o declarație pentru The Verge.

Roulston a prezentat pop-up-ul ca oferind avantaje utilizatorilor Windows, deoarece aceștia pot obține mai multe runde de chat în Copilot dacă acceptă notificarea.

Google Chrome

„Ne străduim să oferim clienților noștri opțiuni, așa că există o opțiune de a respinge notificarea”.

Numai că, Microsoft a forțat chiar oamenii să folosească Edge după o actualizare Windows. Gigantul prezintă regulat un mesaj pe întreg ecranul pentru a încerca să determine utilizatorii Google Chrome să treacă la Bing și Edge după ce sunt aplicate actualizări.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole