duminică, iunie 23, 2024
AcasăEconomicAlpha Bank Romania a încheiat primele nouă luni cu un profit de...

-

Alpha Bank Romania a încheiat primele nouă luni cu un profit de 34 milioane de euro

Alpha Bank Romania a încheiat primele nouă luni ale acestui an cu un profit net de 34 milioane de euro, în principal ca urmare a unei dinamici pozitive a veniturilor.
La finalul lunii septembrie, portofoliul de credite al Alpha Bank în Romania a ajuns la 3,1 miliarde de euro expunere netă, marcând o creștere de 10,3% față de primele 9 luni ale anului trecut, în timp ce depozitele clienților s-au ridicat la 3,3 miliarde de euro, în creștere cu 19,1% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
Activele totale ale băncii au ajuns la finalul lunii septembrie la 4,48 miliarde euro, înregistrând o creștere anuală de 10%.
Volumul creditelor noi acordate în primele 9 luni al anului pe segmentul companiilor mari a ajuns la aproape 300 de milioane de euro înregistrând o creștere de 24% față de aceeași perioadă a anului precedent.
În aceeași perioadă, volumul creditelor noi acordate IMM-urilor a înregistrat o creștere anuală de 30%, marcând cea mai bună performanță din ultimii 12 ani, în timp ce pe segmentul creditelor de consum vânzările noi au înregistrat o majorare  de 9%.
În luna august, Alpha Bank Romania a anunțat semnarea unui contract de transfer de business cu Orange Money România, care se referă la preluarea activităților de retail și care cuprinde portofoliul de clienți, activele digitale de top (aplicația mobilă), portofoliul de carduri de credit și angajații.
Amintim că în această lună grupul elen Alpha Bank și italienii de la UniCredit au anunțat fuziunea dintre filialele din România ale celor două grupuri, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internațional. Oficialii UniCredit menționează că fuziunea va crea a treia bancă ca mărime de pe piața locală, cu o cotă de piață combinată de 12% din punct de vedere total active. Fuziunea a fost anterior semnalată de Bloomberg.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole