luni, mai 20, 2024
AcasăEconomicAm putea scăpa de cozile interminabile dintre Bușteni și Azuga

-

Am putea scăpa de cozile interminabile dintre Bușteni și Azuga

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unui sector de drum în lungime de 9,4 km, necesar descongestionării circulaţiei din zonele centrale ale oraşelor Buşteni şi Azuga. Pentru a putea scăpa de cozile interminabile dintre cele două localități este vevoie de o investiţie în valoare totală de peste 838,28 milioane lei, pentru care a fost încheiat un Acord de parteneriat între CNAIR şi Consiliul Judeţean Prahova.

 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, finanţarea obiectivului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, prin Programul operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi din alte surse legal constituite.

Aglomerație pe drumurile către staţiunile de pe Valea Prahovei

„Realizarea obiectivului, care are prevăzută o durată de execuţie de 36 de luni, va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul oraşului, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor şi reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului”, se arată în comunicat.

Printr-o altă hotărâre, Guvernul a aprobat şi realizarea unui traseu complementar, la ieşirea din localitatea Breaza, în lungime de 5,8 km.

Pentru realizarea investiţiei, în valoare totală de peste 341 milioane lei, a fost încheiat un acord între CNAIR şi Consiliul Judeţean Prahova.

„Finanţarea obiectivului se va realiza din fonduri externe nerambursabile, prin Programul operaţional Transport 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, precum şi din alte surse legal constituite. Durata de execuţie a obiectivului este de 2 ani. Realizarea obiectivului va conduce la scoaterea traficului greu şi de tranzit din interiorul oraşului, asigurând dezvoltarea infrastructurii rutiere de transport, reducerea timpilor de parcurs, reducerea costului accidentelor şi reducerea costului pentru prevenirea poluării mediului”, conform comunicatului.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole