luni, martie 4, 2024
AcasăEconomicAmazon construieşte o instalaţie de procesare a sateliţilor de 120 de milioane...

-

Amazon construieşte o instalaţie de procesare a sateliţilor de 120 de milioane de dolari, la Centrul Spaţial Kennedy al NASA din Florida

Clădirea de 100.000 de metri pătraţi face parte din cele aproximativ 10 miliarde de dolari pe care Amazon a promis că îi va investi în proiectul său Kuiper, o reţea planificată de 3.200 de sateliţi pe orbiaă joasă a Pământului, proiectaţi să transmită internet în bandă largă la nivel global.

Reţeaua de internet Kuiper, care va concura în mare măsură cu Starlink a companiei SpaceX a lui Elon Musk, este de aşteptat să completeze puterea de servicii web a Amazon.

Instalaţia din Florida va angaja 50 de lucrători şi va fi o ultimă etapă pentru sateliţii Kuiper ai Amazon înainte de a pleca în spaţiu, după fabricarea lor la uzina principală a proiectului Kuiper din Redmond, Washington.

O cameră cu o înălţime de zece etaje va permite montarea sateliţilor în rachetă.

Amazon a început construcţia unităţii în ianuarie şi intenţionează să o finalizeze până la sfârşitul anului 2024, cu obiectivul de a expedia primul său lot de sateliţi în zonă pentru procesare în a doua jumătate a anului 2025, a declarat Steve Metayer, vicepreşedintele Kuiper Production Operations al Amazon.

Acea dată-ţintă va declanşa o cursă pentru ca Amazon să implementeze jumătate din reţea de sateliţi pe orbită până în 2026, conform cerinţelor autorităţilor de reglementare din SUA.

Compania a încheiat 77 de contracte de lansare de rachete de transport greu, în valoare cumulată posibilă de ordinul miliardelor de dolari, în mare parte cu compania mixtă Boeing-Lockheed United Launch Alliance şi compania spaţială a lui Jeff Bezos, Blue Origin.

Amazon intenţionează să lanseze primele prototipuri de sateliţi în spaţiu până la sfârşitul anului, urmate de lansarea primilor sateliţi produşi în masă în 2024.

Testarea serviciului cu clienţi corporativi şi guvernamentali va începe în acel an, a spus compania.

Anna Farrar, purtătoare de cuvânt a Space Florida, o entitate finanţată de stat pentru a atrage afaceri spaţiale în Florida, a declarat că Amazon este eligibilă pentru a primi fonduri în cadrul unui grant de stat pentru proiecte legate de transport, dar ”nu a primit nicio finanţare până în prezent”.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole