joi, mai 23, 2024
AcasăEconomicAmazon oprește construcția celui de-al doilea sediu al său din Virginia

-

Amazon oprește construcția celui de-al doilea sediu al său din Virginia

Gigantul Amazon oprește construcția celui de-al doilea sediu al său din nordul Virginiei, a confirmat vineri compania într-o declarație pentru CNN.
John Schoettler, șeful departamentului imobiliar al Amazon, a declarat că firma amână începerea lucrărilor la cea de-a doua fază a noului sediu extins. Prima fază este încă în construcție și se așteaptă să fie deschisă în iunie.
“Am decis să decalăm puțin momentul inaugurării PenPlace (a doua fază a HQ2)”, a declarat Schoettler într-un comunicat. “Cel de-al doilea sediu al nostru a fost întotdeauna un proiect pe mai mulți ani și rămânem angajați în Arlington, Virginia, și în marea Regiune a Capitalei”, a menționat acesta.
Schoettler a adăugat că Amazon a angajat deja peste 8.000 de angajați la sediul central și compania este încântată să le ureze bun venit în prima fază a noului campus, denumit Met Park, în luna iunie a acestui an.
Căutarea de către Amazon a unui al doilea sediu central a început în 2017, stimulând o competiție majoră, deoarece oficialii locali din întreaga țară au concurat pentru ca gigantul comerțului electronic să aducă locuri de muncă și alte beneficii în comunitățile lor. Aproximativ 238 de comunități au depus oferte în 2017 pentru a găzdui cel de-al doilea sediu al Amazon, unele oferind scutiri fiscale majore sau chiar propuneri pentru a redenumi terenul “orașul Amazon”.
În cele din urmă, Amazon a ales New York și Virginia pentru noul său sediu central după o căutare de un an, dar ulterior a renunțat la planurile sale pentru New York după ce s-a confruntat cu reacții negative din partea membrilor comunității.
Decizia companiei de a întrerupe construcția vine la doar două luni după ce directorul general al Amazon, Andy Jassy, a confirmat că firma va elimina peste 18.000 de locuri de muncă, în cadrul unui efort mai amplu de reducere a costurilor, după ce Amazon a făcut angajări rapide în primii ani ai pandemiei.
Zach Goldsztejn, un purtător de cuvânt al Amazon, a declarat pentru CNN că pauza nu este un rezultat sau un indiciu al eliminărilor de roluri în cadrul companiei. Goldsztejn a declarat că intenția și angajamentul pe termen lung al Amazon în ceea ce privește HQ2 rămân neschimbate, inclusiv planurile companiei de a aduce 25.000 de locuri de muncă în domeniul corporatist și tehnologic la noul sediu.
Știrea privind pauza de construcție a fost raportată pentru prima dată de Bloomberg în cursul zilei de vineri.
Decizia Amazon vine în contextul în care un număr tot mai mare de companii de tehnologie își regândesc amprenta și investițiile în domeniul imobiliar, pe fondul unei încetiniri a industriei de tehnologie determinată de o schimbare a cererii de pandemii și de o incertitudine economică mai largă. Meta, compania mamă a Facebook, Microsoft, Salesforce și Snap au închis fiecare birouri sau au anunțat planuri de reducere a proprietăților imobiliare în ultimele luni.
Efectul acestor retrageri poate fi deja resimțit în întreaga țară, de la Atlanta, unde Microsoft a pus pe pauză dezvoltarea unui nou campus, la San Francisco, unde unele întreprinderi locale spun că se confruntă cu efectele de propagare ale muncii la distanță și ale multiplelor închideri de birouri tehnologice.
Unii membri ai comunității au declarat că retragerea din domeniul tehnologiei seamănă cu “promisiuni încălcate” și și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilele consecințe ale acestor mutări în cartierele lor.
În declarația sa, Schoettler a spus că Amazon își menține angajamentul față de Arlington, inclusiv “investind în locuințe la prețuri accesibile, finanțând educația în domeniul informaticii în școlile din întreaga regiune și sprijinind zeci de organizații locale fără scop lucrativ”.
“Apreciem sprijinul tuturor partenerilor și vecinilor noștri și așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună în anii următori”, a spus el.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole