duminică, aprilie 21, 2024
AcasăExterneAmbasadoarea Statelor Unite în Rusia, la memorialul improvizat pentru Navalnîi lângă fostul...

-

Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, la memorialul improvizat pentru Navalnîi lângă fostul KGB

Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, s-a recules duminică în faţa unui memorial improvizat la Moscova pentru disidentul Aleksei Navalnîi, în apropierea fostului sediu al KGB.

Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, Lynne Tracy, s-a recules duminică în faţa unui memorial improvizat la Moscova pentru disidentul Aleksei Navalnîi, în timp ce autorităţile ruse au reprimat cetăţenii care s-au manifestat în acelaşi fel, relatează AFP.

Ambasadoarea Statelor Unite în Rusia, la memorialul improvizat pentru Navalnîi lângă fostul KGB

„Astăzi, la piatra lui Soloveţki, plângem moartea lui Aleksei Navalnîi şi a altor victime ale represiunii politice din Rusia”, a scris diplomata pe Telegram.

Mesajul era însoţit de o fotografie a sa în faţa buchetelor de flori depuse la monumentul în memoria victimelor amplasat alături de celebrul sediu din piaţa Lubianka al fostei poliţii politice sovietice KGB (n. red. – precursoarea actualului serviciu de informaţii rus FSB).

„Prezentăm cele mai sincere condoleanţe familiei, colegilor şi simpatizanţilor lui Aleksei Navalnîi. Forţa lui este un exemplu care inspiră. Îi onorăm amintirea”, a comunicat ambasadoarea.

400 de ruși arestați pentru că i-au adus un ultim omagiu lui Navalnîi

Forţele de ordine ruse au efectuat vineri şi sâmbătă peste 400 de arestări în rândul celor care, în ciuda avertismentelor, s-au adunat în mai multe oraşe pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Navalnîi, conform Agerpres.

Conform unui anunţ oficial al autorităţii penitenciare, Navalnîi a decedat vineri într-o închisoare din regiunea arctică Iamalo-Neneţ din Siberia.

Duminică, familia lui nu reuşise încă să intre în posesia corpului neînsufleţit.

Leonid Volkov, un susţinător al disidentului, a afirmat că nu a fost vorba de „un deces, ci de o crimă”.

Kremlinul nu a făcut nicio declaraţie despre moartea celui mai cunoscut opozant al preşedintelui Vladimir Putin

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole