luni, iunie 17, 2024
AcasăActualitateAmenajarea malurilor Cibinului, premiată de Uniunea Națională a Arhitecților

-

Amenajarea malurilor Cibinului, premiată de Uniunea Națională a Arhitecților

Proiectul Primăriei Sibiu de amenajare a malurilor Cibinului a fost premiat în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură, cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat constant, din doi în doi ani, din anul 1994, de Uniunea Arhitecților din România.


“Acest proiect a fost bine primit de sibieni, iar prin premiul acordat de OAR București în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură la categoria Spațiul Public și Comunitar se confirmă și calitatea proiectului din punct de vedere al specialiștilor în amenajare și construcție. Este o încurajare importantă, mai ales în contextul în care avem inițiate proiecte pentru continuarea creării de piste și pe tronsoanele din aval și amonte de cel deja amenajat.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Proiectul tehnic pentru amenajarea malurilor Cibinului, studiat de echipa de specialiști care a acordat premiul, a fost realizat pentru Primăria Sibiu de firma FIP Consulting – arhitecții Eugen Bănuță și Mădălina Mihaela Toma, urb. peisag. Ioana Aflorei, urb. peisag. Nicoleta Dobre și urb. Lucia Cozma.

În prezentarea proiectului câștigător, autorii au precizat că Soluția propusă abordează râul ca pe un coridor verde, prin crearea unei relații între cadrul natural și cel antropic. […] Compoziția amenajării are la bază contextul urban cu funcțiunile existente, direcțiile de parcurgere și conexiunile cu podurile, relaționarea cu stațiile de transport urban, controlarea perspectivelor raportate și la malul învecinat și nu în ultimul rând, vegetația existentă care definește imaginea râului, un „coridor al sălciilor”. De-a lungul traseului, trecătorul va descoperi “buzunare” de odihnă tratate diferit, la nivel de mobilier urban/textură/cromatica vegetației, tocmai pentru a crea diversitate și a-l determina să parcurgă întregul traseu amenajat.

Reamintim că pistele pentru biciclete de pe malul Cibinului, împreună cu deck-urile și balcoanele pentru odihnă și relaxare, au fost deschise sibienilor în 4 august anul acesta, după finalizarea unei investiții în valoare de 11,4 milioane de euro, fonduri europene nerambursabile obținute de Primăria Sibiu. Constructorul care a realizat lucrarea a fost compania sibiană CONA.   

Stirea Amenajarea malurilor Cibinului, premiată de Uniunea Națională a Arhitecților a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole