luni, iulie 22, 2024
AcasăSocialANPC-ul dă năvala în Satul de Vacanță din Mamaia. Imagini teribile găsite...

-

ANPC-ul dă năvala în Satul de Vacanță din Mamaia. Imagini teribile găsite de inspectori la terasele de pe litoral

Pe litoral ANPC-ul a efectuat mai multe controale. Ceea ce au găsit la fața locului i-a șocat pe inspectori, iar amenzile au curs pe bandă rulantă, iar mai multe terase au fost închise. Este vorba despre o serie de verificări efectuate în Satul de Vacanță Mamaia.

Inspectorii ANPC au desfășurat inspecții ample la operatorii economici din Satul de Vacanță Mamaia, iar în urma vizitelor multe afaceri au fost închise. Dat fiind că suntem în plin sezon estival, malul Mării Negre e plin ochi de turiști, care cheltuie tone de bani atât pentru cazare, cât și pentru preparatele de la restaurante. În această idee, ANPC a efectuat mai multe contoale pentru a se asigura că turiștii sunt în siguranță. Din păcate, ceea ce au găsit inspectorii la terasele din Satul de Vacanță Mamaia i-a lăsat cu un gust amar.

În urma inspecției efectuate de comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, s-au descoperit condiții insalubre, alimente expirate și produse congelate depozitate necorespunzător în operatorii economici din zona Satul de Vacanță Mamaia. De asemenea, s-a constatat că uleiul din friteze era neschimbat de o perioadă îndelungată, chiar în mijlocul sezonului estival. Ca urmare, au fost emise opt avertismente și au fost aplicate amenzi în valoare totală de 132.000 de lei.

În prima lună a Comandamentului Litoral 2023, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat verificări la peste 1.000 de operatori economici, rezultând amenzi în valoare totală de peste 6,5 milioane de lei. Ca urmare a deficiențelor constatate, aproape 100 de unități au fost temporar închise până la remedierea situației.

”Litoralul românesc rămâne o zonă a contrastelor. Am mai spus-o şi o voi repeta, până la momentul la care se vor lua decizii coerente de scoatere la lumină a uneia dintre cele mai frumoase zone din Europa. Alături de investiţii de milioane ale unor operatori economici curajoşi şi iubitori de ţară, îşi desfăşoară activitatea administratorii unor dughene de tot râsul. Este ca şi cum ai pune un palat de cleştar în mijlocul unui bâlci jalnic. Ai ocazia să mănânci un foie gras cu dulceaţă de ceapă lângă o farfurie plină cu hamsii, dintr-o dugheană deschisă lângă o alta cu gogoşi. Avem hoteluri de cinci stele deschise lângă unele cu tot atâtea, dar căzătoare. Am ales o lună de silenzio stampa pentru a nu părea că suntem din nou groparii turismului la Marea Neagră, dar, din păcate, realitatea trebuie să strângă în aceeaşi barcă pe toţi cei care mai credem în şansa acestuia. La final, vreau să vă asigur că suntem aici să curăţăm tot ceea ce vă poate expune pericolului şi să răspundem urgent sesizărilor dumneavoastră”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole