marți, iunie 18, 2024
AcasăTehnologieApple pregătește lansare unui nou model de iPhone. Ce alte surprize pregătește...

-

Apple pregătește lansare unui nou model de iPhone. Ce alte surprize pregătește compania

Apple se pregătește să dezvăluie un nou model de iPhone odată cu debutul iPhone 17, programat pentru lansare în 2025. Deși unii critici au remarcat lipsa îmbunătățirilor semnificative în modelele recente, gigantul tehnologic are pregătite noi surprize.

Potrivit informațiilor oferite de trei surse, noul model de telefon Apple va fi mai subțire decât toate celelalte scoase până acum pe piață.

Numai că, prețul acestuia va fi cel mai ridicat, chiar mai mare decât al unui model Pro Max, considerat cel mai scump din gamă.

Apple va scoate un nou model de iPhone, mai subțire

Revizuirea anticipată subliniază eforturile Apple de a îmbunătăți iPhone-ul, produsul cel mai popular al companiei, într-un context de concurență acerbă cu Honor și Huawei în China, precum și cu Samsung Electronics la nivel mondial.

În primele trei luni ale anului 2024, Samsung a deținut cea mai mare cotă de piață în industria smartphone-urilor, cu 20,8%, conform datelor furnizate de firma de cercetare International Data Corporation (IDC). Apple a ocupat locul al doilea, cu o cotă de piață de 17,3%.

Apple pregătește lansare unui nou model de iPhone

În al doilea trimestru fiscal, vânzările de iPhone ale Apple au înregistrat o scădere de 10,5%, ajungând la 45,96 miliarde de dolari.

Compania va scoate pe piață un model de telefon mai ieftin

De altfel, Apple planifică să elimine varianta mai puțin costisitoare iPhone Plus și are în vedere lansarea unui iPhone mai accesibil, succesorul iPhone SE, în primăvara anului 2025, potrivit Reuters.

Informația sosește câteva zile după ce Apple a prezentat cel mai recent model de iPad Pro, dotat cu un nou cip pentru calculul inteligenței artificiale.

Totul într-o încercare de a-și accelera eforturile de a ține pasul cu rivalii săi Big Tech în competiția pentru a domina tehnologia emergentă.

Inteligența artificială

Apple pregătește lansare unui nou model de iPhone

Inteligența artificială. Sursa foto: Dreamstime.com

iPad Air, cea mai accesibilă versiune, va fi acum oferit cu un ecran mai generos, de 13 inch, la prețul de 800 de dolari, în timp ce varianta cu ecran de 11 inch, disponibilă anterior la 600 de dolari, rămâne și ea în oferta disponibilă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole