marți, iunie 18, 2024
AcasăExterneArmata SUA, atac devastator în Siria. Ofensiva americană a vizat grupurile susținute...

-

Armata SUA, atac devastator în Siria. Ofensiva americană a vizat grupurile susținute de unul dintre dușmanii Israelulu

Armata SUA, atac devastator în Siria. Nouă persoane care aveau legături cu grupuri susţinute de Iran au fost ucise joi într-un atac american la Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP.

Armata SUA, atac devastator în Siria. Nouă persoane care lucrau pentru grupuri susţinute de Iran au fost ucise în atacuri americane asupra unor obiective folosite de grupuri pro-iraniene”, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, cu sediul în Regatul Unit şi care are o vastă reţea de surse în Siria.

Statele Unite au lovit miercuri o „unitate de depozitare a armelor” în Siria care are legătură cu Iranul, în răspuns la atacurile împotriva personalului american, a anunţat anterior secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Atacurile împotriva obiectivelor americane au crescut în Siria şi Irak în contextul războiului din Gaza, SUA oferind sprijin militar Israelului, notează Agerpres.

Răspunsul Pentagonului

Statele Unite au lovit miercuri o „unitate de depozitare a armelor” în Siria care are legătură cu Iranul, în răspuns la atacurile împotriva personalului american, a declarat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, relatează AFP.

Atacurile împotriva obiectivelor americane au crescut în Siria şi Irak în contextul războiului din Gaza, SUA oferind sprijin militar Israelului.

„Forţele militare americane au efectuat o lovitură de autoapărare asupra unui obiectiv din estul Siriei, folosit de Corpul gardienilor revoluţiei islamice şi de grupuri afiliate”, a precizat şeful Pentagonului într-un comunicat.

„Aceasta lovitură a fost efectuată de două avioane F-15 americane împotriva unui depozit de arme”, a menţionat el.

Lovitura este „un răspuns la o serie de atacuri împotriva personalului american din Irak şi Siria”, atacuri atribuite forţelor pro-iraniene prezente, ca şi armata americană, în aceste două ţări.

Acesta este al doilea atac american în Siria în decurs de două săptămâni.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole