sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneArmata Ucrainei distruge tancurile rusești de milioane de euro cu drone cumpărate...

-

Armata Ucrainei distruge tancurile rusești de milioane de euro cu drone cumpărate din comerț. Cum este posibil

Armata Ucrainei au găsit o nouă modalitate de a distruge tancurile și tranșeele rusești, una care este destul accesibilă, dar și ieftină.

Un fost programator IT, din armata ucrainei care acum servește ca soldat ucrainean, spune că o dronă comercială cu patru rotoare care se vinde la liber pentru 300 de dolari poate fi modificată pentru a transporta explozibili care să distrugă tancurile rusești.

„Echipa noastră a făcut-o de multe ori. Am distrus tancuri inamice, echipamente militare grele, personal. Este un gadget foarte eficient”, a declarat pentru Reuters soldatul, care folosește indicativul Kakrurt, în regiunea central-estică Dnipropetrovsk.

Kakrurt luptă pentru Brigada 35 de pușcași marini din Ucraina, care modifică dronele disponibile în comerț și le folosește pentru a ataca forțele rusești care ocupă zone întinse din estul și sudul Ucrainei.

Brigada a împărtășit cu Reuters două clipuri video care arată dronele sale zburând în ceea ce au spus că sunt tranșee rusești înainte de a detona

Dronele au fost folosite pe scară largă atât de forțele Moscovei, cât și de cele ale Kievului, de când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut.

Ucraina a declarat că își extinde programul de drone atât pentru recunoaștere, cât și pentru atacarea țintelor inamice, pentru a reduce decalajul dintre capacitățile sale militare și cele ale Rusiei.

Soldatul a declarat că Ucraina a investit enorm în tehnologia dronelor.

„Este mai bine să folosim eficient resursele tehnice în loc de oameni. De aceea, forțele armate ucrainene se dezvoltă foarte, foarte rapid în această direcție”, a spus el.

„Sunt ușor de procurat, ușor de adaptat la scop”

Soldații Brigăzii 35 de pușcași marini au prezentat mici drone comerciale cu patru rotoare care roiau în jurul lor în timp ce erau pilotate de soldați care foloseau telefoane.

„Echipa noastră a decis să folosească drone civile, să le refacă pentru a distruge inamicul. Sunt ușor de procurat, ușor de adaptat la scop”, a mai reacționat Kakrurt.

Un alt soldat, poreclit „Reshik”, a prezis că Ucraina va folosi pe scară largă dronele care zboară până la țintă înainte de a fi detonate atunci când își va începe mult așteptata contraofensivă în următoarele săptămâni.

„Dronele kamikaze vor juca un rol uriaș în contraofensivă în atacarea tranșeelor în care inamicul se adăpostește și în uciderea inamicului”, a spus el.

Primul soldat a declarat că dronele nu au fost vulnerabile la sistemele rusești de bruiaj care folosesc sateliți și că acestea au fost în aer pentru o perioadă atât de scurtă de timp înainte de a detona încât interferențele radioelectronice au fost, de asemenea, ineficiente.

„Chiar și pentru interferența radioelectronică pur și simplu nu există suficient timp pentru a porni, a începe să lucreze și să interfereze cu frecvențele pe care lucrăm”, a spus el.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole