joi, februarie 29, 2024
AcasăActualitateASTRA Rock Festival a adunat peste 10.200 de vizitatori în Muzeul Satului...

-

ASTRA Rock Festival a adunat peste 10.200 de vizitatori în Muzeul Satului din Sibiu

În perioada 11-13 august, Muzeul ASTRA, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu, a înregistrat 10.257 vizitatori. În acest interval a fost organizat aici evenimentul ASTRA Rock Festival, ediția nr.2. Numărul celor care au beneficiat de oferta culturală/ artistică din programul acestui eveniment este mai mare cu peste 3000 de persoane față de cel înregistrat la ediția de anul trecut.  


ASTRA Rock, ediția a doua, s-a adresat fanilor muzicii de calitate, dar și celor care apreciază activitățile educative în aer liber împreună cu familia. Pe două scene – una pe lacul din Dumbrava, iar cealaltă la Târgul de țară din Muzeul în aer liber – au urcat artiști ca Ugly Kid Joe, Therapy?, The Hellfreaks, Vița de vie, Byron, Niște Băieți, Om la lună, Fără Zahăr, Țapinarii, Doomsday Astronaut, Gunshee, Alpha Q, The Groovy Bastards, RANA și Nuanțe.

De asemenea, în cadrul ASTRA Rock Festival a avut loc și  „Maratonul gastronomic al muzeelor”, gândit ca „o scenă a solidarității muzeelor/ culturii românești”. Angajați din 7 muzee importante din România și-au trimis aici managerii și o parte din angajați să gătească preparate tradiționale și, totodată, să prezinte vizitatorilor oferta culturală.

La ASTRA Rock a început și Târgul Creatorilor Populari, eveniment care (ATENȚIE!) continuă până mâine, 15 august. Sunt prezenți în Muzeul ASTRA peste 200 de meșteri populari din toată România, cu produsele lor realizate în stil arhaic, cu unelte specifice și cu materiale din zona lor de proveniență. Târgul Creatorilor Populari se organizează în muzeul ASTRA încă din 1983. Ediția cu numărul 40 confirmă faptul că Muzeul ASTRA și-a asumat și confirmat rolul de liant, de curator al atelierului și al produsului meșteșugăresc. De asemenea, această continuitate generează o comunicare directă între meșter și noua categorie de public. 

Festivalul ASTRA Rock este organizat de Asociația Rock Culture și Muzeul ASTRA, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și al Ministerului Culturii

Stirea ASTRA Rock Festival a adunat peste 10.200 de vizitatori în Muzeul Satului din Sibiu a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole