duminică, decembrie 3, 2023
AcasăActualitateAstrid Fodor, primarul Sibiului, distinsă cu ordinul Crucea Federală de Merit a...

-

Astrid Fodor, primarul Sibiului, distinsă cu ordinul Crucea Federală de Merit a Germaniei

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier prezent ieri la Sibiu în vizită de stat a conferit Crucea Federală de Merit a Germeniei primarului Sibiului Astrid Fodor. Acordarea distincției s-a făcut în cadru privat.

Ordinul Federal de Merit a fost creat la 7 septembrie 1951 de președintele federal Theodor Heuss. Este singura distincție onorifică generală și, în consecință, este recompensa cea mai înaltă destinată să onoreze meritele avute în serviciul țării și în serviciul colectivității.

Anual se acordă de președintele Germaniei între 1000 și 3000 de astfel de distincții din toate cele 8 clase ale ordinului.

La deschiderea prânzului oferit de Astrid Fodor președintelui Germaniei și invitaților la Hotel Împăratul Romanilor, ea a mulțumit pentru această onoare: „Închei mulțumindu-vă încă o dată, domnule președinte, pentru această onorantă vizită, și totodată vreau să vă mulțumesc pentru ordinul acordat, Crucea Federală a Germaniei. Am fost emoționată și este o mare-mare bucurie.”

Una din clasele Ordinului Crucea Federală de Merit a Germaniei

Stirea Astrid Fodor, primarul Sibiului, distinsă cu ordinul Crucea Federală de Merit a Germaniei a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole