joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneAtac ȋn Rusia! Ucraina a pornit asaltul. Au lovit cu drone și...

-

Atac ȋn Rusia! Ucraina a pornit asaltul. Au lovit cu drone și obuze

Rusia a fost duminică ținta mai multor atacuri ale Ucrainei. Mai multe regiuni din Rusia au fost vizate de atacuri cu drone și obuze. Potrivit autorităților ruse, mai multe persoane au fost rănite și s-au înregistrat pagube materiale.

Ucraina a atacat mai multe regiuni din Rusia

Mai multe regiuni din rusia au fost duminică ţinta unor atacuri cu dronă şi obuze ucrainene. Atacurile s-au soldat cu trei răniţi şi pagube materiale. De asemenea, au obligat un aeroport să-şi deturneze zborurile, anunţă oficiali ruşi, potrivit AFP.

Regiuni ruseşti acuză aproape zilnic atacuri ucrainene cu drone şi obuze de la începutul lunii iunie. Sunt vizate chiar și ţinte civile, după lansarea contraofensivei ucrainene.

„Duminică dimineaţa, forţe ucrainene au atacat cu obuze cartierul pieţei centrale la Şebekino”, acuză guvernatorul regiunii Belgorod, la frontiera cu Ucraina, Viaceslav Gladkov.

Acest atac s-a soldat cu trei răniţi, inclusiv o femeie, care fost lovită de o schijă de obuz în gât, anunţă el.

Guvernatorul regiunii Briansk, situată tot la frontiera cu Ucraina, a anunţat un atac cu obuze care a provocat pagube materiale, dar nu şi victime.

Regiunea Smolensk, situată la vest de Moscova, a anunţat că a doborât cinci drone. Regiunea Krasnodar, situată pe coasta Mării Negre, a anunţat că a doborât o dronă.

Perturbări ale zborurilor pe aeroportul Soci

Din cauza atacului din Krasnodar, aeroportul Soci, situat în apropiere, a fost nevoit să-şi deturneze temporar câteva zboruri către alte aerodromuri.

Zborurile au fost deviate duminică de pe aeroportul internațional din Soci, în Rusia. O dronă ucraineană a fost doborâtă deasupra regiunii rusești Krasnodar. Anunțul a fost făcut de primarul orașului Soci, Aleksei Kopaigorodski, într-o declarație.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, drona folosită în atac a fost o aeronavă de tip UAV.

Ca măsură de precauție, aeroportul internațional din Soci, aflat la peste 320 de kilometri de regiunea afectată, a avut o restricție temporară asupra zborurilor.

„Aeroportul Soci a impus o restricție temporară de zbor. Șase zboruri au fost redirecționate către aerodromuri alternative”, a precizat duminică aeroportul din Soci într-un comunicat, potrivit CNN.

Activitatea aeroportului a fost reluată între timp

Restricțiile au fost ridicate la ora 8.20 (ora locală), aeroportul reluând sosirea și plecarea aeronavelor, au precizat atât primarul, cât și reprezentanții aeroportului din Soci.

„Totul este normal în Soci. Situația din oraș este calmă”, a declarat Kopaigorodski.

Ucraina și-a intensificat atacurile în afara granițelor sale, folosind în principal drone pentru a viza infrastructura rusă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole