joi, mai 23, 2024
AcasăExterneAtac cu drone asupra peninsulei Crimeea. Lovitura a vizat portul militar din...

-

Atac cu drone asupra peninsulei Crimeea. Lovitura a vizat portul militar din Sevastopol

Mai multe explozii au fost auzite la Sevastopol, în peninsula Crimeea. Guvernatorul rus al regiunii, Mihail Razvojaev, a confirmat că a fost vorba despre o lovitură cu drone lansată de armata ucraineană. Oficialul Moscovei a precizat că a fost vizat portul din Sevastopol, însă apărarea antiaeriană a reușit să oprească atacul.

Flota rusă din Marea Neagră a respins un atac cu drone, în această dimineață, luni, 24 aprilie, asupra portului Sevastopol din Crimeea. Anunțul a fost făcut de guvernatorul rus al oraşului, într-o postare pe rețelele de socializare, după cum relatează agenția de presă Reuters.

„Conform ultimelor informaţii: o dronă de suprafaţă a fost distrusă … a doua a explodat singură”, a scris guvernatorul Mihail Razvojaev într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Guvernatorul rus a precizat că nu au fost înregistrate pagube materiale și nici victime omenești, în urma acestui atac

„Acum oraşul este liniştit”, a adăugat oficialul rus.

Deși armata ucraineană nu a revendicat aceste atacuri, cu drone, oficial, ele sunt atribuite de ruși forțelor Kievului. De altfel, oficialii ucraineni susțin, ori de câte ori au prilejul, că vor continua războiul împotriva Rusiei până la eliberarea peninsulei de la Marea Neagră anexată de Vladimir Putin. Crimeea se află sub ocupaţie rusă din februarie 2014 şi a fost anexată de Moscova în luna următoare, după un simulacru de referendum. Mișcarea a fost condamnată la nivel internaţional, fiind considerată o acaparare ilegală de teritoriu.

Obiectivul ucrainenilor este, potrivit preşedintelui Zelenski, recucerirea tuturor teritoriilor ocupate de ruşi, inclusiv a peninsulei Crimeea.

Armata ucraineană ia poziții pe malul Niprului

În prezent atenția tuturor analiștilor militari este îndreptată spre frontul din Ucraina, în condițiile în care se așteaptă o contraofensivă. Aceștia spun că au apărut indicii cu privire la viitoarea operațiune militară, în sudul țării.

Anumite mişcări de trupe au fost observate în zona orașului Herson, fapt ce a trezit bănuieli că acesta este punctul din care va porni viitoarea lovitură a ucrainenilor în acest război.

Analiștii au remarcat faptul că armata ucraineană și-a consolidat pozițiile militare pe malul estic al râului Nipru, în apropiere de Herson. Institutul pentru Studiul Războiului citează bloggeri militari ruși care au prezentat mai multe imagini cu operațiunile militarilor din Kiev. Acest lucru ar putea fi un prim pas spre încercarea de a-i îndepărta pe ruși din pozițiile pe care le ocupă pentru a ataca Hersonul.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole