duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneAtac masiv al Rusiei cu rachete asupra capitalei Ucrainei. Şeful diplomaţiei UE...

-

Atac masiv al Rusiei cu rachete asupra capitalei Ucrainei. Şeful diplomaţiei UE s-a refugiat într-un adăpost subteran din Kiev

Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra capitalei Ucrainei, Kiev, în timp ce Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Josep Borrell, se afla într-o vizită oficială în oraș. La primele ore ale dimineții, sirenele de alarmă au sunat în Kiev, iar Josep Borrell și restul delegației UE au fost nevoiți să se adăpostească într-un adăpost subteran al hotelului unde erau cazați.

Atac masiv al Rusiei cu rachete asupra capitalei Ucrainei. Josep Borrell se afla în Kiev pentru a arăta sprijinul UE pentru Ucraina și urma să aibă întâlniri cu președintele ucrainean și alți lideri. „Rachete deasupra Kievului şi estului Ucrainei”, a informat la început pe Telegram şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene. La scurt timp, acelaşi canal oficial a transmis că „mai multe rachete” se îndreptau spre Kiev.

Exploziile puternice au fost auzite în centrul Kievului, la scurt timp după ce sirenele au început să sune, semnalând un atac iminent. Apărarea antiaeriană ucraineană a fost activată, iar autoritățile au cerut locuitorilor să rămână în adăposturi până la încetarea alarmei. Majoritatea ucrainenilor, obișnuiți cu frecvența alarmelor aeriene, au ignorat inițial semnalele, dar au fost forțați să caute adăpost după exploziile puternice din oraș, transmite Reuters.

Vitali Kliciko, primarul din Kiev, a anunţat că o parte a oraşului a rămas fără electricitate după ce un atac cu rachete ruseşti a avariat liniile electrice. „În urma unui atac inamic, două linii de înaltă tensiune au fost avariate de fragmente de rachete în capitală. Unii locuitori de pe malul stâng (al Niprului) sunt în prezent fără curent electric”, a scris Vitali Kliciko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Atacul a dus la avarii la infrastructura electrică și rezidențială din Kiev și alte orașe ucrainene. În orașul Harkov, rachetele rusești au lovit infrastructura nerezidențială, iar în Nikolaev, aproximativ 20 de clădiri rezidențiale au fost avariate, iar o persoană a fost ucisă în urma atacului combinat cu drone kamikaze și rachete. Aceste atacuri au avut loc în contextul tensiunilor crescute între Rusia și Ucraina, iar situația continuă să evolueze.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole