joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomicAutoritatea de reglementare din California investighează accidentele în care au fost implicate...

-

Autoritatea de reglementare din California investighează accidentele în care au fost implicate “robotaxiuri” Cruise de la GM

Autoritatea de reglementare auto din California a declarat vineri că investighează “incidente recente îngrijorătoare” în care au fost implicate vehicule autonome operate de unitatea Cruise a General Motors (GM.N) în San Francisco și a cerut companiei să retragă de pe șosele jumătate din robotaxiurile sale, transmite Reuters.
Declarația Departamentului pentru autovehicule din California (DMV) a venit după ce un robotaxi Cruise a fost implicat într-un accident cu un vehicul de urgență în San Francisco, joi seara târziu, acesta fiind cel mai recent accident în care au fost implicate mașinile care se conduc singure.
Autoritatea de reglementare a mai spus că a cerut companiei Cruise să își reducă imediat flota activă de vehicule cu 50% până când investigația va fi finalizată și Cruise va lua măsuri pentru a îmbunătăți siguranța rutieră. Cruise a fost de acord cu o reducere de 50%, a adăugat aceasta.
“DMV își rezervă dreptul, în urma investigării faptelor, de a suspenda sau revoca permisele de testare și/sau de desfășurare” dacă se stabilește că reprezintă un risc nerezonabil pentru siguranța publică, a precizat autoritatea de reglementare într-o declarație.
Cruise a precizat că una dintre mașinile sale “a intrat în intersecție pe culoarea verde a semaforului și a fost lovită de un vehicul de urgență care părea să se îndrepte spre o scenă de urgență” după ora 22.00 joi (05.00 GMT vineri).
Mașina “a identificat riscul unei coliziuni și a inițiat o manevră de frânare, reducând viteza, dar în cele din urmă nu a putut evita coliziunea”, a precizat vineri într-un comunicat compania, care investighează incidentul.
Investigația inițială arată că coliziunea a avut loc în momentul în care o mașină de pompieri funcționa în regim de urgență, cu luminile roșii orientate spre față și sirena pornite, a precizat Departamentul de Poliție din San Francisco într-o declarație pentru Reuters.
Poliția a precizat că singurul pasager din vehiculul autonom (AV) a fost transportat la un spital local cu răni care nu îi pun viața în pericol.
Comisia pentru utilități publice din California (CPUC) a votat săptămâna trecută pentru a permite robotaxi de la Cruise și Waymo de la Alphabet (GOOGL.O) să opereze la orice oră din zi în San Francisco și să taxeze pasagerii pentru curse, în pofida opoziției puternice din partea rezidenților și a agențiilor municipale.
Cele două au efectuat teste de robotaxi limitate de ore și zone geografice din San Francisco.
Procurorul orașului, David Chiu, a cerut joi CPUC să își oprească decizia în timp ce orașul depune o nouă cerere de audiere. “Am văzut că această tehnologie nu este încă pregătită, iar performanțele slabe ale AV au interferat cu operațiunile de salvare a vieții ale primilor respondenți. San Francisco va suferi prejudicii serioase din cauza acestei extinderi fără restricții”, a declarat acesta într-o declarație.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole