vineri, mai 24, 2024
AcasăEconomicAvem gaze până la vară ne spune Premierul Ciucă

-

Avem gaze până la vară ne spune Premierul Ciucă

Guvernul precizează că gradul de umplere a depozitelor de gaze naturale este în prezent la 49,5% din capacitate, ceea ce garantează cantitatea de consum de care are nevoie populația și economia României, indiferent de condițiile meteorologice din următoarea perioadă.

 

Pentru perioada viitoare, inclusiv pentru sezonul rece 2023-2024, România are capacitatea să depoziteze peste 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, cantitate suficientă inclusiv în condițiile creșterii consumului intern, mai anunță Executivul, vineri, într-un comunicat remis presei.

Gazele din Marea Neagră costă OMV Petrom patru miliarde de euro

„România are la dispoziție resursele energetice de care cetățenii și economia au nevoie pentru prezent și pentru viitor. Ceea ce avem astăzi în depozite asigură necesarul de consum pentru perioada următoare. Pregătim deja resursele pentru iarna 2023-2024, dar și soluțiile pentru suplimentarea cantității de energie de care România va avea nevoie în următorii ani pentru a asigura necesarul unei economii în continuă dezvoltare. Acordurile de colaborare stabilite cu partenerii externi pentru diversificarea resurselor de aprovizionare cu gaz și investițiile consistente în domeniu reprezintă pentru România soluția de consolidare a securității energetice”, a afirmat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole