marți, iunie 18, 2024
AcasăTehnologieAvertisment cumplit: Omenirea ar putea fi înlocuită de roboți în 5 ani

-

Avertisment cumplit: Omenirea ar putea fi înlocuită de roboți în 5 ani

Avertisment despre roboți. Omenirea ar putea fi înlocuită de inteligență artificială în 5 ani. Americanul Henry Kissinger a fost cel care a lansat acest mesaj cutremurător.

Avertisment. Omenirea ar putea fi înlocuită de roboți în 5 ani. Diplomatul american Henry Kissinger a descris inteligența artificială ca fiind „cea mai mare provocare a vremurilor noastre”.

El a susținut că omenirea ar putea fi înlocuită de roboți în următorii 5 ani, scrie Insider.

Acesta a vorbit cu directorul general al Axel Springer. Interviul a fost difuzat de Welt TV. Nu este prima dată când se dă un semnal în acest sens.

De la apariția ChatGPT al companiei OpenAI, s-a avertizat că inteligența artificială ar putea înlocui oamenii. Joburi precum cele din domeniul tehnologiei, media, justiție, cercetare de piață, educație, comerț, design grafic, contabilitate și servicii cu clienții sunt în pericol.

Inteligența artificială pentru omenire

Kissinger s-a declarat temător cu privire la AI.

„Cred că [situația] poate fi evitată, dar numai prin înțelegerea esenței acestei inteligențe, care va fi capabilă să genereze propriul său punct de vedere”, a spus Kissinger.

Kissinger a scris și o carte despre inteligența artificială. Ea se intitulează „The Age of AI and Our Human Future”.

La carte au contribuit și fostul director general al Google, Eric Schmitt, și informaticianul Daniel Huttenlocher. Toți trei au analizat felul în care AI-ul ar putea schimba relația oamenilor cu cunoașterea, politica și societatea.

Riscul ca oamenii să fie înlocuiți de roboți

În opinia americanului, dacă acești roboți vor înlocui sau nu oamenii este o problemă a vremurilor noastre, a spus Kissinger.

„Este marea provocare a viitorului nostru, iar la acel nivel, este în interesul Chinei și al altor țări avansate și, în cele din urmă, al tuturor țărilor să i se alăture, pentru că altfel sunt la mâna unor mașinării pe care nu le înțeleg.”, a spus acesta.

Avertisment

Kissinger, îngrijorat algoritmi precum ChatGPT

Kissinger este îngrijorat de inteligența artificială generativă – algoritmi precum ChatGPT. Este vorba de acei roboți care creează conținut pornind de la comenzi și contexte simple.

„Odată ce aceste mașinării pot comunica unele cu celelalte, ceea ce se va întâmpla cu siguranță în următorii 5 ani, atunci aproape că devine o problemă la nivel de specie dacă specia umană poată să își păstreze individualitatea în fața acestei competiții”, a spus fostul acesta.

El a spus că început să încerce să adune laolaltă oameni de știință bine intenționați. Astfel, acesta a spus că vrea să promoveze cauzele libertății și conviețuirii în lume.

„Trebuie făcut. Nu a fost realizat pentru că inteligența artificială nu este încă înțeleasă”, a spus Kissinger.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole