duminică, iunie 23, 2024
AcasăTehnologieBahmut nu mai există! Volodimir Zelenski a spus exact ce s-a întâmplat...

-

Bahmut nu mai există! Volodimir Zelenski a spus exact ce s-a întâmplat în Ucraina

Președintele din Ucraina a vorbit recent despre contraofensiva țării sale. Astfel, Volodimir Zelenski a subliniat că orașul Bahmut a fost distrus în urma atacurilor rusești

Așadar, liderul din Ucraina a vorbit marți, 10 octombrie, despre contraofensiva țării sale. Potrivit informațiilor oferite de Volodimir Zelenski, orașul Bahmut a fost distrus în urma atacurilor rusești, iar clădirile au fost dărâmate.

Președintele din Ucraina spune că pierde foarte mulți oameni

Zelenski a subliniat că „este ras totul”. Legat de mișcările trupelor sale, acesta a spus că pierde foarte mulți oameni, însă Kievul merge „pas cu pas către est”.

„Nu mai există Bahmut, au distrus totul. Nu mai există nici o clădire în picioare. Este ras totul. Nu poți să spui că vei elibera anumite locuri. Înțelegem că ei au multe trupe masate acolo. Trebuie să renovăm de la zero. Este vorba de numărul mare de inamici care trebuie distrus. Mergem pas cu pas către est, nu e un secret. Sunt multe provocări, dar noi mergem în față. Pierdem foarte mulți oameni, dar mergem înainte”, a declarat Volodimir Zelenski la Digi24.

Volodimir Zelenski a ajuns în ziua de 10 octombrie la București

Amintim că Volodimir Zelenski a venit pentru prima dată în România. Liderul de la Kiev a aterizat în ziua de 10 octombrie la București. Scopul vizitei este o întâlnire personală cu președintele Klaus Iohannis. Acesta are în plan să se vadă și cu alți oficiali români. Dorința sa este de a consolida relațiile bilaterale dintre București și Kiev.

Președintele Ucrainei este recunoscător pentru sprijinul primit din partea României, până acum, numind-o „prieten”. Cei doi vor discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea coalițiilor în domeniul aviației și a altor coaliții și consolidarea apărării aeriene a Ucrainei. Este vizată și arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii.

„Am sosit la București, România, pentru discuții cu Klaus Iohannis și pentru a consolida relațiile noastre de bună vecinătate. Ucraina este recunoscătoare pentru sprijinul României, care consolidează statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care permite națiunilor noastre să fie donatori de securitate pentru lume, în special în domeniul securității alimentare”, a spus Zelenski.

Acesta a continuat prin a spune că: „Am construit deja și putem extinde cooperarea care susține stabilitatea pentru multe alte națiuni. Vom discuta despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea coalițiilor în domeniul aviației și a altor coaliții, consolidarea apărării aeriene a Ucrainei, arhitectura de securitate a Mării Negre și relațiile noastre cu partenerii”.

Liderul de la Kiev a conchis prin a puncta că România este „un prieten care ne-a venit în ajutor în cea mai neagră zi a noastră și al cărui sprijin devine tot mai puternic cu timpul”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole