sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicBăncile din România au început să ofere credite pentru mașini electrice. Ce...

-

Băncile din România au început să ofere credite pentru mașini electrice. Ce oferte sunt pe piață

Pentru achiziționarea unui autoturism, majoritatea băncilor oferă creditele de nevoi personale. Există bănci care au conturat produse distincte – creditele auto – iar în prezent avem și oferte dedicate strict pentru mașinile electrice sau hybrid, scrie portalul financiar Conso.ro.
Valoarea unui autoturism se încadra până de curând în marjele oferite creditelor de nevoi personale astfel încât finanțatorii nu au simțit mereu nevoia să facă produse destincte.
Iată însă că popularitatea tot mai mare a mașinilor electrice și programele de stimulare a achizIției acestora demarate de autorități au dus la apariția unor produse țintite pe acest gen de mașini.
De exemplu, ProCredit are o oferta „green” cu încărcări gratuite și cu marja redusă. Este vorba de creditul ProGreen Auto care permite achiziții finanțate de până la echivalentul în lei a 50.000 euro. În plus, banca oferă încărcări gratuite pentru primii 1.000 de km. În plus, se poate solicita finanțare adițională în valoare de până la 10% din valoarea destinată achiziției mașinii pentru cheltuieli de drum, precum cumpărarea și instalarea unei stații de încărcare electrice sau achiziția de accesorii auto. Perioada de creditare este de până la 5 ani iar dobânda pentru cei care încasează veniturile în cont poate fi fixă (10%) sau variabilă (IRCC+3,28%). Nu se percepe avans sau comision de acordare.
Banca Transilvania oferă credite auto atât în lei cât și în euro, pe maxim 5 ani. Dobânzile sunt variabile, în funcție de IRCC (IRCC+6,25%) sau Euribor la 6 luni (EURIBOR6M+7,75%). Comisionul de analiză este de 200 lei (50 euro). Valoarea creditului este cuprinsă între 7.000 și 186.000 lei (doar pentru mașini noi), cu avans de minim 15%.
La Alpha Auto, creditul auto al Alpha Bank, avansul poate fi de 5% în cazul în care valoarea de achiziție a autoturismului este de până în 15.000 euro și urcă la 15% pentru valori cuprinse între 15.001-50.000 euro (se finanțează doar autoturisme noi). Dobânda creditului este variabilă, formată din indicii IRCC/EURIBOR 6M și marja fixă de la 5,70% în cazul creditelor în lei, respectiv 4,95% în cazul creditelor în euro (ofertă pentru clienții care încasează venitul într-un cont curent deschis la Alpha Bank România și care încheie o asigurare CASCO prin partenerii bancassurance).
La Vista Auto, creditul auto de la Vista Bank poate fi acordat în lei, euro și dolari (până la 220.000 lei, 50.000 euro sau 65.000 dolari), pe o perioadă de 5 ani, cu avans de minim 25%. Dobânzile sunt variabile, în funcție de indicatorii de referință și au aceeași marjă de 8,5% (IRCC+8,5%, EUROBOR3M+8,5%, LIBOR3M+8,5%).
La TBI Bank avem credite auto cu o perioadă de creditare de 5 ani, o suma finanțată cuprinsă între 5.000 și 60.000 lei și o dobânda fixă de 15,2%. Nu se solicită avans.
La Porsche Leasing se pot finanța și achizițiile de autoturisme second hand iar dobânda este fixă-12,39% la lei și 8,89% în euro (aici există și varianta dobânzii variabile-EURIBOR3M+5,8%). Avansul minim este de 25% iar perioada de creditare de până la 5 ani. Comisionul de analiză este de 900 lei (200 euro), iar condițiile de creditare sunt similare autoturismelor noi.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole