marți, februarie 27, 2024
AcasăSocialBani pentru bătrânii cu pensii mici. Când vor primi a doua tranşă

-

Bani pentru bătrânii cu pensii mici. Când vor primi a doua tranşă

Bătrânii cu pensii mai mici de 2000 de lei vor primi a doua tranșă de de 700 de lei pentru plata facturilor. Banii trebuie cheltuiți până la data de 31 decembrie 2023.

Bătrânii cu pensii mici vor primi peste trei săptămâni cea de-a doua tranșă de 700 de lei, ajutor de la stat, pentru plata facturilor. Prima tranșă de bani a fost virată pe carduri românilor începând cu luna februarie 2023, iar cea de-a doua urmează să li se acorde începând cu luna septembrie.

Acest ajutor pentru românii săraci este pentru a-și putea achita facturile, cele mai multe dintre acestea restante. Peste patru milioane de persoane beneficiază de carduri, iar bugetul total al programului este de 2,8 miliarde de lei.

Bani pentru bătrânii cu pensii mici

Ajutorul poate fi utilizat pentru plata acestor servicii sau produse

Ultima tranșă de bani va intra luna viitoare pe cardurile speciale ale românilor cu pensii mici, potrivit informațiilor oferite de fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș;

„Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”.

Ajutorul poate fi utilizat pentru plata acestor servicii sau produse, cum ar fi: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Până în momentul de față, au fost emise și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili și au fost soluționate 17.700 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

Pensionar, Pensionarii, Vârstnici, Cuplu

Bătrânii

Pensionari. Sursa foto: Pixabay

Acest ajutor nu va dispărea

Cardul de energie care se distribuie persoanelor vulnerabile, cu pensii mici, pentru plata facturilor nu va dispărea. Astfel, tranșa din septembrie va fi urmată de altele şi în 2024, deşi Comisia Europeană a sugerat sistarea subvențiilor generate de războiul din Ucraina.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că, în iarna 2023 – 2024, preţurile la energie vor fi plafonate la fel cum s-a întâmplat şi în sezonul trecut.

„Avem azi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi anul trecut cu preţuri plafonate”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu, despre asigurarea energiei în sezonul rece

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că în şedinţa de Guvern de joi că se află pe ordinea de zi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care sunt decontate plăţi către furnizorii de energie. El a menţionat că doreşte ca sistemul să fie în continuare funcţional, cum a fost şi iarna trecută, cu preţuri plafonate.

„Ne pregătim deja şi pentru asigurarea energiei în sezonul rece şi avem astăzi un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care asigurăm decontarea unor plăţi pentru furnizorii de energie. Vrem ca sistemul să fie în continuare perfect funcţional, cum a fost şi iarna trecută, cu preţuri plafonate.

Nu reuşesc totuși să realizez cum este posibil în aceste condiţii, ca în Capitala României, primarul Nicuşor Dan să condamne în continuare şi acest an sute de mii de locuitori să se spele luni întregi cu apă rece. Mi se pare inuman şi degradant. Şi asta la trei ani după ce domnul primar a promis revoluţia apei calde”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole