duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitateBaza Sportivă Obor din Sibiu așteaptă inaugurarea… electorală!

-

Baza Sportivă Obor din Sibiu așteaptă inaugurarea… electorală!

După 10 amendamente la contract, în bani și timp alocat, mărețul proiect al unei Baze sportive noi în Sibiu, în spatele Târgului Obor pare finalizat. Dar nu inaugurat. Deși, prin contract trebuia să fie gata anul trecut, Primăria Sibiu a acceptat multiple întârzieri de la constructor în toate fazele, dar și măriri de costuri. 12,7 milioane de lei (adică 2,5 milioane de euro) pentru terenuri de sport în aer liber, alei și câteva vestiare modulare. Accesul la această bază sportivă va fi prin skate-park.


Aprilie 2022. Primăria Sibiu anunță public semnarea contractului pentru o nouă bază sportivă în spatele Târgului Obor și a skate park-ului. S-a promis că proiectarea, avizele și construcția vor dura 9 luni. Adică până în ianuarie 2023. Dar, ca de obicei, la proiectele Primăriei Sibiu, abia în ianuarie 2023, contructorul a obținut autorizația de construire.

Chiar și așa lucrările au tărăgănat nefiresc de mult, mai ales că investiția nu necesita chestiuni complexe.

„Amenajăm un spațiu de 23.000 mp pentru sport, acesta urmând să fie accesibil sportivilor profesioniști și amatorilor. Lucrările avansează astfel că, în câteva luni, sibienii pasionați de sport și mișcare vor avea la dispoziție terenuri pentru fotbal, minifotbal, handbal, tenis, tenis cu piciorul și tenis de masă, baschet și volei. În prezent se lucrează la amenajarea terenurilor, a tribunei, a zonelor verzi și a aleilor de acces și pietonale din viitorul Complex, precum și la rețelele de canalizare pluvială și iluminat. Transformăm astfel un teren viran dintr-un cartier al Sibiului într-un spațiu pentru sport și timp liber.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

Această declarația a primarului Astrid Fodor a fost făcută în iulie 2023, când a făcut o vizită pe teren. Dar terenurile nu sunt folosite nici astăzi.

O ultimă rectificare de preț, finală, a fost făcută în 12 martie 2024, când s-a mai mărit valoarea contractului cu aproape 500.000 de lei fără TVA.

Singura cale de acces la terenurile Bazei Sportive Obor este prin Skate-Park.

Inaugurarea…

Deși finalizată lucrarea, inaugurarea este amânată se pare pentru a aduce vizibilitate electorală primarului Astrid Fodor. Am întrebat Primăria Sibiu privitor la data inaugurării și alte aspecte referitoare la baza sportivă, dat timp de două săptămâni, până la apariția materialului nu am primit niciun răspuns.

Stirea Baza Sportivă Obor din Sibiu așteaptă inaugurarea… electorală! a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole