sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneBBC. Arme NATO, în mâinile rebelilor ruși. Un stat membru al Alianței...

-

BBC. Arme NATO, în mâinile rebelilor ruși. Un stat membru al Alianței cere explicații Kievului

Autoritățile belgiene intenționează să ceară explicații Kievului cu privire la utilizarea de arme de fabricație belgiană de către luptătorii anti-Kremlin din regiunea Belgorod, relatează ziarul Le Soir, citat de serviciul rusesc al BBC.

BBC presa belgiaa scrie ca, acest lucru este dovedit de fotografii, iar, The Washington Post a relatat că aceste informații sunt confirmate și de serviciile speciale americane.

Ar fi vorba de puști de asalt FN SCAR de fabricație belgiană, folosite de membrii Legiunii Libertatea Rusiei și ai Corpului voluntarilor ruși, două miliții anti-Putin, în rândurile cărora se află și neonaziști, scrie LeSoir.

Ministrul belgia al Apărării Ludivine Dedonder și șefa diplomației belgiene, Hajja Lahbib, vor contacta de urgență autoritățile ucrainene pentru a cere clarificări.

Solicitarea de clarificări a fost confirmată de o sursă a ziarului Le Soir.

„Aceste livrări sunt destinate Forțelor Armate ucrainene pentru a-și proteja teritoriul și populația de invazia rusă. Acest lucru este menționat în mod explicit în documentele care însoțesc fiecare livrare (…) Astfel, aceste arme nu sunt autorizate pentru a fi utilizate de grupuri individuale cu planuri interne rusești”, a declarat sursa citată de LeSoir.

Regiunea Belgorod, cea mai slabă verigă de la graniţă, deoarece împarte 540 de kilometri cu regiunile ucrainene Lugansk, Harkov şi Sumî, a fost atacată neîntrerupt în ultimele două săptămâni, fără ca, aparent, Kremlinul să poată face nimic pentru a împiedica acest lucru.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole