duminică, aprilie 14, 2024
AcasăActualitateBilly Bolt câștigă Prologul celei de a 20-a ediții a Red Bull...

-

Billy Bolt câștigă Prologul celei de a 20-a ediții a Red Bull Romaniacs

Campionul mondial din 2021, Billy Bolt a fost cel mai rapid în showul urban din centrul Sibiului, impunându-se în fața lui Manuel Lettenbichler și a lui Alfredo Gomez. Astăzi se desfășoară prima dintre cele patru zile de off-road, iar britanicul a optat să ia startul din a treia poziție.


”The Impossible” cum este numită ediția aniversară a Romaniacs, a debutat luni, 24 iulie cu Parada Națiunilor, riderii traversând centrul istoric în drumul către traseul de la Prolog. Marți a venit momentul decisiv și încă de dimineață, Bd-ul Coposu din centrul Sibiului a început să vibreze în freamătul riderilor de la clasa Silver. Fiecare participant la Romaniacs a putut să parcurgă traseul, iar cei mai rapizi 35 de la clasele Bronze, Silver și Gold au evoluat în finale. Primii care au intrat în arenă au fost cei de la Bronze, iar după evoluția lor au început să curgă surprizele, Junii Sibiului au adus tradiția locală în centrul prologului, evoluând fix în fața celui mai înalt dintre obstacole. Tot la prolog a-a auzit pentru prima dată live Romaniacs – cântecul compus în Australia pentru aniversarea celor 20 de ediții ale raliului care atrage an de an rideri din toate colțurile lumii.

Anul trecut, Billy Bolt nu a putut concura, fiind accidentat, însă în 2023 pare decis să revină pe podium. S-a instalat repede la conducere și a rezistat magistral în fața presiunii impuse de Manuel Lettenbichler (Germania) și Alfredo Gomez (Spania). 
Deși în raliu sunt înscrise peste 10 concurente, doar Sandra Gomez (Gold) a reușit să se califice în finale și este hotărâtă să își treacă în palmares încă un finiș pe cel mai dur traseu din raliu. Anul acesta cea mai rapidă concurentă de la fiecare clasă va primi „Women Trophy”. 

during the prolog of FIM Hard Enduro World Championship 2023 Stop 3 – Red Bull Romaniacs on July 25, 2023.

La clasa Silver, Sergiu Grecu a dovedit că este un rider cu potențial terminând prologul cu al 4-lea timp. Emanuel Gyenes – singurul concurent din lume care a terminat toate cele 19 ediții anterioare ale raliului – a avut al 18-lea timp în Prolog și deși nu se mai antrenează pentru hard enduro, atenția fiind îndreptată către rally-raid, își dorește să termine Romaniacs 2023 în top 10.
La clasa Bronze, Pol Tarres (Andora) a zburat într-un mod incredibil peste obstacole cu al său Ténéré 700 – adventure bike și a câștigat prologul. 

Astăzi încep provocările care fac din Romaniacs o competiție de anduranță. Micul dejun la ora 04:30 dimineața, uneori chiar și mai devreme de atât este ceva normal în zilele de off-road. Finișul în prima zi de off-road este chiar la baza barajului de la Gura Râului, iar primii care vor ajunge la sosire sunt concurenții clasei Bronze.

Rezultate Prolog: https://www.redbullromaniacs.com/results/2023/prolog/official-prolog-finals/

Stirea Billy Bolt câștigă Prologul celei de a 20-a ediții a Red Bull Romaniacs a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole