sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicBoloş: Obiectivul pe care îl avem pe termen scurt, dar şi mediu...

-

Boloş: Obiectivul pe care îl avem pe termen scurt, dar şi mediu şi lung, este de a asigura o creştere economică sustenabilă / Ţinta de reducere a inflaţiei este un alt obiectiv important

”Obiectivul pe care îl avem pe termen scurt, dar şi mediu şi lung, este de a asigura o creştere economică sustenabilă”, a declarat, joi seară, ministrul Finanţelor, la finalul premie şedinţe de Guvern.

Ministrul a anunţat scheme de ajutor pentru zona de industrie alimentară, materiale de construcţii şi industria de construcţii.

”Este un prim pas pentru a avea o creştere economică sustebabilă, îndeosebil pe zona de investiţii, mai ales, în contextul în care, pentru industria agroalimentară şi industria de construcţii am avut scheme de stat finanţate din fonduri europene”, a mai declarat Boloş.

Acesta a precizat că ”ţinta de reducere a inflaţiei este un alt obiectiv important, pe care Guvernul României şi l-a propus, fiind vorba despre un mix de politici monetare şi politică fiscală”.

”Probabiul vom avea întâlnirea cu BNR, aşa cum este firesc să facem această armonizare de politici pentru obiectivul îndrăzneţ de reducere a inflaţiei şi de a trece la inflaţie cu o singură cifră”, a mai declarat Boloş, în conferinţa de presă.

Ministrul s-a referit şi la consolidarea fiscal-bugetară.

”Nu aş putea să nu amintesc de obiectivul de consolidare fiscal-bugetară. Noi avem o ţintă de deficit bugetar de 4,4% din PIB, ca angajament faţă de UE, obiectiv care face parte din criteriile de aderare la zona euro, un obiectiv de ţară extrem de impornant pe care trebuie să-l avem în vedere”, a mai declarat Marcel Boloş.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole