luni, iunie 17, 2024
AcasăExterneBombardamente intense rusești asupra orașului Harkov. Mai multe clădiri civile, avariate

-

Bombardamente intense rusești asupra orașului Harkov. Mai multe clădiri civile, avariate

Bombardamente intense rusești asupra orașului Harkov. Mai multe clădiri civile, avariate. Oraşul Harkov, estul Ucrainei, a fost lovit de mai multe rachete ruseşti, au anunţat autorităţile locale în noaptea de joi spre vineri.

Rușii au lovit Harkov de şase ori”, a scris şeful administraţiei militare regionale, Oleg Synegubov, pe Telegram, indicând că a fost preluată o persoana rănită.

Bombardamente intense rusești asupra orașului Harkov. Mai multe clădiri civile, avariate. Raioanele Kholodnohirskyi şi Shevchenkivskyi au fost de asemenea atinse de atacuri, a adăugat el, precizând că „potrivit primelor informaţii, proiectilele erau rachete S-300.

Clădiri de locuinţe au fost avariate, a spus Synegubov.

O mină de cărbune situata în Toreţk, în nordul regiunii Doneţk (est), a fost atacată joi după-amiaza, a declarat Ministerul ucrainean al Energiei.

Potrivit poliției, o femeie în vârstă de 36 de ani a fost rănită. I s-a acordat asistență medicală la fața locului. Un bărbat de 25 de ani a fost spitalizat cu răni. Starea de sănătate este stabilă. În urma bombardamentelor au fost înregistrate pagube semnificative asupra infrastructurii civile.

Alerte de atacuri aeriene în toată Ucraina

Vineri, 8 decembrie, în jurul orei 6:30, a fost anunțată o alertă aeriană în mai multe regiuni din Ucraina. La ora 6:46, alarma s-a răspândit în regiunile Kiev și Kirovohrad.

Rușii au lansat mai multe rachete de croazieră de pe bombardierele strategice Tu-95MS.

„Lansări probabile de rachete de croazieră de la bombardierele strategice Tu-95MS… Nu ignorați semnalele de avertizare aeriană!” – au avertizat Forțele Aeriene ale Forțelor Armate Ucrainene.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole