duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneBombardiere nucleare B-52 ale SUA, desfășurate în Guam. Criză fără precedent în...

-

Bombardiere nucleare B-52 ale SUA, desfășurate în Guam. Criză fără precedent în Pacific

Bombardiere nucleare B-52 ale SUA, desfășurate în Guam. Bombardiere cu rază lungă de acțiune, cu capacitate nucleară, au aterizat în Guam, unde sunt programate să preia o serie de misiuni menite să „proiecteze puterea aeriană a SUA în Indo-Pacific”.

Bombardiere nucleare B-52 ale SUA, desfășurate în Guam. Un număr nedezvăluit de B-52 Stratofortresses și aviatori din unitatea 2nd Bomb Wing se vor „antrena activ în timpul operațiunilor și exercițiilor de integrare alături de aliați și parteneri din întreaga regiune”, au anunțat Forțele Aeriene ale Pacificului.

2nd Bomb Wing are sediul la Baza Aeriană Barksdale, La.

Bombardiere nucleare B-52 ale SUA, desfășurate în Guam. Criză fără precedent în Indo-Pacific

Sosirea B-52 marchează cel puțin cea de-a patra misiune a forței bombardierelor strategice din acest an la Baza Aeriană Andersen.

Desfășurările „demonstrează credibilitatea forțelor americane de a aborda un mediu de securitate globală mai divers și mai incert decât în orice alt moment al istoriei recente”, potrivit comunicatului.

Misiunea grupului operativ a început cu două zile înainte ca un B-52 din Escadrila 96, 2nd Bomb Wing, să participe la un exercițiu fără precedent cu Coreea de Sud și Japonia, potrivit stripes.com.

Bombardierului B-52 li s-a alăturat două F-16 Falcons din Baza Aeriană Osan, Coreea de Sud, două F-15K Slam Eagle; și două F-2 jdin Japonia, pentru un exercițiu aerian care „și-a demonstrat cooperarea și solidaritatea în materie de securitate”, au declarat Forțele aeriene sud-coreene.

Cu câteva zile mai devreme, bombardierul a devenit primul B-52 ce a aterizat în Peninsula Coreeană în cel puțin 30 de ani.

Misiunea actuală coincide cu finalizarea unui turn de uscare de 2,4 milioane de dolari la baza Andersen, ce permite uscarea parașutelor mari de tracțiune – desfășurate de B-52 atunci când aterizează – în doar 12 ore. Manual, procesul poate dura până la două zile.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole