sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăSportBucurie enormă pentru Simona Halep! Oficialii au recunoscut. Scapă de acest proces

-

Bucurie enormă pentru Simona Halep! Oficialii au recunoscut. Scapă de acest proces

Simona Halep a primit vestea vieții, chiar în mijlocul scandalului de dopaj. Sportiva se pregătește să intre într-unul dintre cele mai prestigioase cluburi ale tenisului internațional. Iată cum îi va fi recunoscută cariera!

Simona Halep se pregătește să fie inclusă în International Tennis Hall Of Fame

Simona Halep primește în sfârșit și o veste bună, deși în ultimul an a fost urmărită de ghinioane și nefericire. Românca se pregătește să intre într-un prestigios club al tenisului mondial, în International Tennis Hall of Fame. Acesta este o societate de elită care sărbătorește cele mai importante nume și influențe pozitive asupra tenisului mondial.

Constănțeanca este eligibilă deoarece și-a menținut poziția pe primul loc al clasamentul WTA timp de cel puțin 13 săptămâni. Acest fapt le permite oficialilor International Tennis Hall of Fame să evite procesul de aprobare și votare obișnuit în ceea ce o privește.

Includerea în acest club este o mare onoare și o realizare uriașă. Doar alți doi români mai fac parte din acest club select: Ilie Năstase și Ion Țiriac.

Totuși, regulile clubului spun că Halep va putea fi inclusă abia în 2027, la împlinirea a 5 ani de la ultimul ei meci oficial jucat. Reprezentanții clubului nu țin cont în decizia lor de suspendarea pentru dopaj.

Un alt caz, dovedește asta. Mariei Sharapova, o altă jucătoare care a fost suspendată pentru dopaj, va fi inclusă în club în 2025.

Simona Halep

O nouă ipoteză în cazul de dopaj al sportivei

Noua ipoteză a fost lansată de către antrenorul român Marcel Miron. El vorbește despre posibilitatea ca actualul antrenor al Simonei, Mouratoglou, să fi avut o înțelegere cu firma producătoare a suplimentului.

„Îi dă în judecată pe ăia (n.r. – frații John și Konstantino Kostas Koveos, deținătorii firmei Quantum Nutrition Inc. ce a produs suplimentul Schinoussa). De unde știm că acel grec nu a avut relații cu Mouratoglou și a preparat acel medicament fără ca ea să știe?

Putem merge până în zona în care toată lumea a plecat de lângă ea, avem încredere într-un singur om. Poate că nu a fost la întâmplare, cineva și-a pregătit terenul”, a declarat antrenorul român Marcel Miron pentru Digi Sport.

Motivarea instanței sportive în cazul lui Halep amintește că sportiva „nu a dezvăluit suplimentul Keto MCT în Formularul de control antidoping (DCF) pentru testul ei de urină de pe 29 august 2022. De asemenea, ea nu a menționat asta la interviul ei din 26 octombrie 2022 cu ITIA. La ședința din iunie, ea a spus că pentru DCF a uitat și că la interviu probabil că tocmai uitase. Asta a fost clar neglijență din partea ei, mai ales la interviu, când este nevoie evidentă de sinceritate”.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole