duminică, iulie 21, 2024
AcasăSocialBudăi lămurește problema majorării pensiilor: Am stins nişte incendii care nu au...

-

Budăi lămurește problema majorării pensiilor: Am stins nişte incendii care nu au fost gestionate cum trebuie la nivelul anilor 2000 – 2021

Marius Budăi a vorbit din nou despre majorarea pensiilor și a subliniat că este o provocare să ofere un termen precis privind majorarea pensiilor, menționând nu s-a luat încă o decizie în acest sens.

Ministrul Muncii, Marius Budăi explicat că în ultimul timp s-au avut de gestionat probleme majore lăsate în urmă de guvernările de dreapta din anii 2002 și 2021, denumindu-le metaforic „incendii” ce au necesitat atenție imediată.

„E dificil de răspuns acum şi nu avem practic nicio decizie în acest moment. Nu m-am aruncat niciodată cu presupuneri pentru că nu vreau să induc speranţe cuiva după care să dezamăgim. Suntem foarte atenţi şi după ce PSD s-a întors la guvernare practic s-a schimbat această paradigmă vis-a-vis de cetăţenii români”, a afirmat Marius Budăi.

Marius Budăi susține că trebuie să se acorde importanță persoanelor vulnerabile

Marius Budăi a continuat pe subiect și a subliniat că actuala perioadă este dificilă și că trebuie să se acorde atenție categoriilor vulnerabile.

„Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţiile următoare, să vedem pe lângă creşteri ce tipuri de măsuri trebuie să luăm. Suntem într-o perioadă care nu este foarte uşoară nu numai pentru România, ci pe plan mondial şi trebuie să avem grijă de categoriile vulnerabile şi lucrurile astea s-au întâmplat de când am intrat la guvernare în această coaliţie.

Nu întrerupem nicio măsură, din contră, ducem măsurile până la final de an, vedem care este evoluţia şi cu preţurile din energie, şi cu preţurile de consum şi măsurile pe care le luăm ca să putem scădea preţurile la alimente”.

Ministrul a punctat că există lucruri care vin cumulate pentru a apăra puterea de cumpărare, menționând că degeaba crești veniturile dacă nu iei nişte măsuri să plafonezi preţurile, să vezi cum poţi să rezolvi.

„Până la urmă chiar respectând şi o economie de piaţă, dar nu o economie de piaţă sălbatică, care după fiecare majorare de venit la cetăţean să vină cu majorare de preţ nejustificată”, a mai declarat Marius Budăi, conform News.ro.

În schimb, Budăi a anunțat termenul limită până la acre va fi finalizată legea salarizării unitare, menționând data de 15 iulie.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole