joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomicBursele europene au încheiat tranzacţiile în creştere

-

Bursele europene au încheiat tranzacţiile în creştere

Bursele europene au încheiat tranzacţiile de joi în creştere, în timp ce investitorii au analizat o nouă serie de rezultate financiare pozitive ale unor companii şi încetinirea inflaţiei din Statele Unite.

 

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat sesiunea în creştere cu 0,8%, componenta companiilor din sectorul bunurilor de uz casnic consemnând cea mai mare creştere, de 2,2%. În schimb, acţiunile miniere au scăzut cu 0,9%.

Indicele preţurilor de consum (IPC) al SUA a crescut în iulie cu 3,2% faţă de acum un an şi cu 0,2% faţă de luna anterioară, au arătat joi noi date ale Biroului de Statistică a Muncii, fiind uşor sub aşteptări.

Economiştii chestionaţi de Dow Jones au estimat o creştere a IPC pentru iulie de 0,2% faţă de luna anterioară şi de 3,3% de la an la an.

IPC de bază, care exclude preţurile volatile la alimente şi energie, a crescut, de asemenea, cu 0,2% de la o lună la lună, cu o creştere de 4,7% de la an la an, de asemenea uşor sub estimarea consensului.

Noi trimiteri în judecată, într-un dosar conex cazului Caracal: poliţiştii care nu au luat în seamă dispariţiei Alexandrei Măceşanu

Acţiunile din SUA au crescut după raport, părând că vor reveni după o altă sesiune negativă, de miercuri, pe Wall Street.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole