duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicBursele europene au închis din nou în scădere, joi, deoarece Banca Angliei...

-

Bursele europene au închis din nou în scădere, joi, deoarece Banca Angliei a optat pentru o majorare agresivă a dobânzii cheie, cu 0,5 puncte procentuale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ziua în declin cu 0,5%, reducându-şi totuşi pierderile anterioare de peste 1%.

Componenta băncilor a scăzut cu 2%, în timp ce indicele auto a coborât cu 1,4%.

Stoxx 600 a înregistrat scăderi în toate cele patru sesiuni din această săptămână.

Comitetul de politică monetară al Băncii Angliei a votat cu 7-2 pentru a ridica dobânda cheie la 5% pentru a combate inflaţia încăpăţânat de mare din Regatul Unit.

Analiştii au fost împărţiţi, dacă Banca Angliei va creşte cu 0,25 sau cu 0,50 de puncte procentuale, deşi majoritatea favorizau prima variantă.

Indicele FTSE 100 s-a modificat puţin în urma deciziei, coborând cu 0,9%.

Lira sterlină a fost iniţial constantă faţă de dolarul american şi euro, înainte de a scădea faţă de ambele valute.

Randamentele obligaţiunilor din Regatul Unit pe doi ani au crescut cu 0,02 puncte procentuale, în timp ce randamentul obligaţiunilor pe 10 ani a scăzut cu 0,02 puncte procentuale.

Decizia Băncii Angliei a venit după ce Banca Naţională Elveţiană a anunţat o creştere a dobânzii de politică monetară de 0,25 de puncte procentuale, a cincea creştere consecutivă efectuată de instituţie.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 0,22%, CAC 40 al bursei din Paris cu 0,79%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,76%.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole