joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomicBursele statelor din Golful Persic au scăzut duminică, pe fondul conflictului dintre...

-

Bursele statelor din Golful Persic au scăzut duminică, pe fondul conflictului dintre Israel şi Hamas

Israelul a lovit Gaza duminică, după ce a suferit cel mai sângeros atac din ultimele decenii, când luptătorii Hamas au năvălit prin oraşele israeliene cu o zi mai devreme, ameninţând cu un nou război major în Orientul Mijlociu.

Indicele de referinţă al Arabiei Saudite (.TASI) a scăzut cu 1,6%, cea mai puternică scădere din ultimele 10 luni. Indicele a fost tras în jos de pierderile din toate sectoarele, acţiunile Lumi Rental scăzând cu 5% şi Etihad Atheeb Telecommunication cu 5,3%.

Titlurile Saudi Aramco Base Oil (Luberef) au scăzut cu 6,8%, iar cea mai mare bancă islamică din lume după active, Al Rajhi Bank, a consemnat un declin al acţiunilor cu 2,1%.

Indicele Qatar a scăzut pentru a treia sesiune consecutivă, terminând în scădere cu 0,6%, majoritatea sectoarelor fiind în roşu.

Acţiunile Industries Qatar au scăzut cu 1,1%, iar cele ale Commercial Bank cu 1,2%.

În afara Golfului, indicele blue-chip al Egiptului a coborât cu 2,6%, cea mai abruptă scădere din aproape trei luni. Indicele a fost împovărat de pierderi în toate sectoarele, Commercial International Bank scăzând cu 2,7% şi E-Finance For Digital And Financial Investments cu 4,8%.

Dintre perdanţi, Telecom Egypt şi Fawry Banking au pierdut 4,2%, respectiv 4,7%.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole