sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneCând începe ofensiva Ucrainei. Zelenski a făcut anunțul așteptat de întreaga lume

-

Când începe ofensiva Ucrainei. Zelenski a făcut anunțul așteptat de întreaga lume

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj de la Cernihiv, oraș vizitat luni în cadrul turneului său prin țară. Volodimir Zelenski a spus că armata se pregătește să elibereze teritoriile ocupate de soldații ruși și că cei mai importanți generali se află deja pe front. El a vorbit și despre întâlnirea pe care a avut-o la Kiev cu o delegație de congresmeni americani.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, se află în turneu prin țară. Luni, acesta a vizitat orașul Cernihiv, de unde a transmis un mesaj cu privire la acțiunile viitoare ale armatei ucrainene. Șeful de stat numește Rusia „stat terorist” și susține că, în curând, va veni ziua în care liderii de la Kremlin vor răspunde pentru acest război.

„În fiecare zi devenim mai puternici, în fiecare zi aducem mai aproape ziua în care statul terorist va da socoteală”, i-a asigurat Volodimir Zelenski pe ucraineni.

În timpul vizitei la Cernihiv, Volodimir Zelenski a avut o ședință cu șefii de Stat Major. În cadrul acesteia s-a discutat despre principalele probleme de securitate în regiunile nordice și la frontieră.

„Comandanţii direcţiilor au raportat. De data aceasta, generalii Sîrski şi Tarnavski au raportat prin intermediul comunicaţiilor securizate, nu în persoană, din cele mai fierbinţi puncte de pe linia frontului, despre situaţia din Bahmut, Avdiivka, Marinka şi din întreaga regiune Doneţk, Bilohorivka şi întreaga regiune Luhansk”, a spus Zelenski.

În mesajul transmis ucrainenilor, liderul de la Kiev a precizat că a primit rapoarte și de la șeful Serviciului de Informații al Ministerului Apărării, de la șeful Gărzilor de Frontieră și de la alți reprezentanți ai armatei. Volodimir Zelenski a mai menționat și faptul că armata se pregătește să elibereze teritoriile ucrainene ocupate în prezent de armata rusă.

„A fost o întâlnire completă şi o coordonare deplină pentru pregătirea temeinică a acţiunilor noastre active pentru eliberarea teritoriilor ucrainene”, a punctat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei, în vizită la Cernihiv, regiune unde rușii și-au înființat un post de comandă

Una dintre regiunile vizitate de Volodimir Zelenski în timpul turneului prin Ucraina este Cernihiv. În urmă cu aproximativ un an, o școală din localitatea Iahidne a fost transformată într-un post de comandă a armatei ruse. Toți sătenii au fost duși la subsol pentru a fi folosiți drept scut uman.

„Între 3 şi 30 martie anul trecut, ocupanţii au ţinut peste 300 de persoane în subsolul acestei şcoli, o şcoală de la ţară obişnuită. Subsolul are mai puţin de două sute de metri. Erau oameni în vârstă şi copii foarte mici, femei şi bărbaţi – cea mai în vârstă femeie avea 93 de ani, iar cel mai mic copil avea mai puţin de şase luni. Acest subsol, acest lagăr de concentrare din Iahidne, ca şi toate celelalte crime comise de Rusia împotriva oamenilor şi a umanităţii nu vor fi niciodată iertate statului malefic”, a spus Zelenski în mesajul său.

Președintele Ucrainei nu a fost singur în vizita de la Cernihiv. El a mulțumit invitaților din străinătate, care au văzut cu propriii ochi „această concentrare a răului rusesc”. Volodimir Zelenski i-a precizat, în mesajul său, pe vicecancelarul german Robert Habeck și pe secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović-Burić. Șeful de stat a menționat că a avut discuții „semnificative şi oneste” cu aceștia.

„Îi sunt recunoscător directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay, pentru atenţia acordată Ucrainei şi pentru întâlnirile de astăzi din Ucraina. Ne pregătim pentru obţinerea statutului de patrimoniu mondial UNESCO pentru centrul istoric al oraşului Cernihiv”, a spus Volodimir Zelenski, reamintind că același statut a fost acordat anul trecut și centrului istoric al orașului Odesa.

Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Mike Pompeo, fostul șef al Departamentului de Stat al SUA

Orașului Cernihiv a primit distincția de „oraş-erou”, iar președintele a vizitat un spital unde se află soldați răniți pe front. El a vrut să îi viziteze pe aceștia „pentru a le mulţumi pentru tot ceea ce fac pentru Ucraina, pentru a le mulţumi pentru credinţa lor în Ucraina”.

„Am mulţumit tuturor celor care asigură la reconstrucţia regiunii noastre Cernihiv. Vom restabili tot ceea ce inamicul a distrus. Ucraina nu va fi niciodată o ţară în ruine, indiferent cât de mult visează Kremlinul la acest lucru. Visele lor nu devin realitate”, a promis liderul ucrainean.

Zelenski a vorbit și despre întâlnirea de la Kiev cu o delegație de congresmeni americani: „Le-am mulţumit pentru sprijinul constant şi puternic al Americii – tuturor, de la preşedintele Biden şi echipa de la Casa Albă până la ambele camere ale Congresului şi întregul sistem de putere american. Am vorbit, bineînţeles, despre acţiunile în curs ale Ucrainei. Bineînţeles, am vorbit despre victoria noastră comună. M-am întâlnit, de asemenea, cu Mike Pompeo, fostul şef al Departamentului de Stat al SUA”.

Volodimir Zelenski este încrezător în forțele armatei sale și susține că devin pe zi ce trece mai puternici. De asemenea, șeful de stat a mărturisit că se apropie „ziua în care statul terorist va răspunde” pentru războiul din Ucraina, potrivit news.ro.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole