joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneCând va primi Ucraina alte avioane F16 din Vest? Costă 30.000.000$ și...

-

Când va primi Ucraina alte avioane F16 din Vest? Costă 30.000.000$ și sunt „coșmarul” lui Putin

Când va primi Ucraina alte avioane F16 din Vest? Costă 30.000.000$ și sunt „coșmarul” lui Putin. Când vor avea loc livrările atât de așteptate de Ucraina.

Când va primi Ucraina alte avioane F16 din Vest? Costă 30.000.000$ și sunt „coșmarul” lui Putin. Când vor avea loc livrările atât de așteptate de Ucraina.

Ucraina primește avioane F16 din vest

Donaţia de avioane de luptă americane F-16 pe care Danemarca urmează să o livreze Ucrainei, extrem de aşteptată de Kiev, ar trebui să aibă loc în al doilea trimestru al anului 2024, odată ce pregătirea piloţilor va fi încheiată, a anunţat sâmbătă Copenhaga, potrivit France Presse.

„Conform calendarului actual, donaţia ar trebui să fie livrată în al doilea trimestru al anului 2024”, a indicat Ministerul danez al Apărării într-un comunicat de presă remis AFP, în timp ce piloţii ucraineni sunt în prezent antrenaţi pe teritoriul danez.

Este vorba în special de finalizarea pregătirii personalului ucrainean care va exploata avioanele după această donaţie”, se menţionează în comunicat.

Danemarca, care îşi înlocuieşte avioanele F-16 cu mai modernele aparate F-35, a promis Ucrainei 19 avioane. Olanda, care participă de asemenea la pregătirea piloţilor ucraineni, urmează să doneze 42 de aparate de acest tip, dar nu şi-a făcut public calendarul.

În mesajul său de Anul Nou, preşedintele Ucrainei,Volodimir Zelenski, a asigurat că piloţii din ţara sa stăpânesc deja aceste aparate, pe care se aşteaptă să le vadă zburând pe cerul ucrainean în acest an.

„Calendarul de pregătire depinde de o serie de factori, cum ar fi condiţiile materiale şi meteorologice”, a avertizat ministerul danez.

Din februarie 2022, sprijinul militar acordat de Danemarca Ucrainei s-a ridicat la 16,8 miliarde de coroane (2,2 miliarde de euro).

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole