duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneCapcana lui Putin pentru ruşi. Se pregăteşte al doilea val de mobilizare

-

Capcana lui Putin pentru ruşi. Se pregăteşte al doilea val de mobilizare

Capcana lui  Vladimir Putin ar pregăti al doilea val de mobilizare. Momentul semnării decretului a fost ales astfel încât să nu fie sancționat regimul la urnele de votare.

Capcana lui Putin pentru ruşi. Jurnaliștii ucraineni de la Zerkalo Nedeli susțin că Rusia pregătește un nou decret de mobilizare pentru războiul din Ucraina.

Capcana

Jurnaliștii scriu că Kremlinul vrea să-i oblige pe rușii care se află în străinătate să revină și să se înroleze.

Decretul de mobilizare ar urma să fie semnat la sfârșitul lunii septembrie, după încheierea alegerilor regionale. Astfel, regimul va evita o eventuală sancționare la urne și, în plus, rușii își vor termina concediile până atunci.

Potrivit interlocutorului de la Zercalo Nedeli, data semnării decretului nu a fost aleasă întâmplător. În primul rând, urmează să fie semnat după desfăşurarea alegerilor regionale. Astfel, reacția negativă a rușilor la decret nu va afecta sprijinul candidaților lor din Rusia Unită, partidul creat de liderul de Putin. În al doilea rând, este de așteptat ca până la semnarea decretului, majoritatea cetățenilor ruși să se întoarcă din vacanțe și concedii.

Decretul prevede, de asemenea, să invite rușii în vârstă de mobilizare care se află în străinătate să se întoarcă în Rusia în termen de o săptămână de la semnarea documentului de către Vladimir Putin și să servească un an în Forțele Armate ale Rusiei.

Presa rusă a anunţat recent că Duma de Stat a pregătit un proiect de lege care prevede retragerea cetăţeniei ruşilor care vor refuza să se înroleze.

Capcana lui Putin pentru ruşi. Armata rusă, fără de soldaţi

Jurnaliștii ucraineni amintesc că armata rusă a suferit pierderi semnificative pe câmpul de luptă din Ucraina. Totodată, resursele de pușcăriași recrutați din închisori sunt pe final. Kievul a anunţat luni că cel puţin 250.000 de soldaţi ruşi au murit în Ucraina. Alte surse afirmă că numărul ruşilor morţi în Ucraina ar fi de 300.000.

Recent, au apărut informații conform cărora autoritățile ruse adună cu forța muncitorii migranți din Asia Centrală. Autorităţile le promit cetăţenia rusă dacă vor lupta pe frontul din Ucraina.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole