marți, iunie 18, 2024
AcasăEconomicCare sunt cele mai valoroase startup-uri din SUA: Compania mamă a TikTok,...

-

Care sunt cele mai valoroase startup-uri din SUA: Compania mamă a TikTok, SpaceX și Shein, pe primele trei locuri

Compania chineză de inteligență artificială și media ByteDance, care a dezvoltat TikTok, este cel mai valoros startup din lume, potrivit CB Insights.
Compania-mamă a TikTok este evaluată la 225 de miliarde de dolari. ByteDance conduce, de asemenea, platforma de conținut Toutiao în China, care utilizează învățarea automată pentru a adapta un flux de știri pentru fiecare telespectator în parte din surse media tradiționale și noi.
Pe lista primelor 8 startup-uri cu cea mai mare valoare din lume figurează doar o singură companie din afara SUA și din afara Chinei, aplicația Fintech Revolut din Marea Britanie.
În clasamentul din noiembrie 2023 s-au regăsit și compania australiană de software Canva (locul 10) și furnizorul indonezian de logistică J&T Express (locul 13). O ascensiune rapidă pe listă a fost retailerul chinez de îmbrăcăminte Shein, evaluat acum la 66 de miliarde de dolari.
Potrivit CB Insights, în octombrie 2023 existau peste 1.200 de startup-uri unicorn (companii evaluate la 1 miliard de dolari sau mai mult) în lume. În jur de 40 sunt decacorns, evaluate la 10 miliarde de dolari sau mai mult, printre care OpenAI, Discord, Grammarly, JUUL, BYJU’s și Reddit. Bytedance și Space X sunt evaluate la peste 100 de miliarde de dolari.
Sursă foto: Statista

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole