sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăSocialCasa de Pensii a făcut anunțul chiar acum! Vestea dimineții pentru toți...

-

Casa de Pensii a făcut anunțul chiar acum! Vestea dimineții pentru toți pensionarii din România

Casa de Pensii a făcut anunțul chiar acum! Zeci de români primesc pensii de serviciu în valoare de peste 40.000 de lei. Simultan, un fost magistrat primește o pensie care depășește pragul de 50.000 de lei.

Casa de Pensii a făcut anunțul! Valoarea brută a celei mai mari pensii de serviciu din România se ridică la 50.359 de lei și este acordată unui fost magistrat. Aceasta este singura pensie de serviciu care depășește pragul de 50.000 de lei.

Toate aceste pensii aparțin unor foști magistrați

Pe următoarele locuri se află aceste pensii:

. locul al doilea – 48.015 lei;
. locul al treilea – 46.827 de lei;
. locul al patrulea – 44.904 lei;
. locul al cincilea – 44.143 de lei.

Toate aceste pensii aparțin unor foști magistrați, conform informațiilor publicate de Adevărul. Prima pensie care nu aparține unui fost magistrat este cea a unui fost pilot și are o valoare de 41.478 de lei, a 13-a ca valoare, potrivit datelor preluate de sursa menționată de la CNPP.

În primele 20 de pensii de serviciu ca valoare, doar două sunt ale unor foști piloți, în timp ce 18 sunt ale unor foști magistrați.

Primele 18 pensii de serviciu din „top” depășesc 40.000 de lei, în timp ce pensia de serviciu cu numărul 20 ca venit este de 39.922 de lei brut.

CNPP a transmis numărul pensiilor de serviciu aflate în plată din evidența lor

Casa de Pensii a transmis numărul pensiilor de serviciu aflate în plată din evidența lor, precum și media fiecărei categorii de pensii. Este vorba de șase pensii care sunt date în baza unor legi: ale foștilor judecători și procurori, ale foștilor diplomați, ale foștilor funcționari publici parlamentari, ale foștilor piloți (personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviaţia civilă din România), ale celor care au fost la Curtea de Conturi și ale personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor.

Cei mai mulți beneficiari de pensii de serviciu din aceste categorii, potrivit datelor din luna mai, se află în rândul foștilor magistrați, în număr de 5.252, iar media acestora este de 21.555 de lei (cu 31 de lei mare față de luna precedentă).

Următoarea categorie, ca număr, este cea a celor care au fost în personalul auxiliar de specialitate de pe lângă instanțe și parchete: 1.658 de beneficiari, media pensiilor fiind de 5.125 de lei. Urmează categoria foștilor piloți, cu 1.369 de beneficiari și pensie medie de 11.507.

735 de beneficiari sunt din rândul foștilor diplomați, cu o pensie medie de 5.808 lei, în timp ce 714 sunt foști funcționari publici parlamentari, cu o medie a pensiilor de 5.051 lei. Categoria cu cei mai puțini beneficiari sunt cei de la Curtea de Conturi, cu o pensie medie de 8.490 de lei.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole