vineri, septembrie 29, 2023
AcasăSocialCe pensii cresc, ce pensii rămân la fel. Marcel Ciolacu, anunțul momentului

-

Ce pensii cresc, ce pensii rămân la fel. Marcel Ciolacu, anunțul momentului

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor. Premierul României a declarat, vineri, la Bruxelles, după discuțiile cu liderii europeni, că s-a găsit o soluție cu privire la pensiile românilor.

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor. Premierul a declarat, vineri, la Bruxelles, după discuțiile cu liderii europeni, că este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului.

„Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul legii. Pensiile mici vor creşte cu certitudine, însă va exista o abordare diferenţiată în funcţie de venit”

Marcel Ciolacu, despre creșterea pensiilor. Anunțul așteptat de milioane de români

De asemenea, Marcel Ciolacu a fost întrebat despre majorarea pensiilor de la 1 ianuarie. Premierul a spus că este posibil să se vină cu o lege până la sfârşitul anului. Deși trebuia să fie gata de mult timp, se pare că iar va amâna rezolvarea inechităților. Problemă despre care se vorbește încă de pe vremea când Olguţa Vasilescu era ministrul Muncii.

„Este foarte posibil să venim cu o lege a pensiilor până la sfârşitul anului. Solicitarea Comisiei este de a închide cât mai mult din inechităţile din interiorul legii pensiilor. Niciodată Comisia nu ne-a cerut să mărim pensiile celor care au mai mult decât au avut în activitate”.

Premierul a spus că pensiile mici vor creşte cu certitudine

Întrebat dacă s-ar putea să crească doar pensiile mici, să existe o majorare doar la pensia minimă, Marcel Ciolacu a răspuns că pensiile mici vor crește cu certitudine. În rest, va exista o abordare diferențiată în funcție de venituri.

„Pensiile mici vor crește cu certitudine. Pentru pensiile mici va exista o abordare diferențiată în funcție de venit. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu i se ia nimănui niciun drept. Este normal să ne învățăm lecția când s-au tăiat pensiile și salariile în România. Să venim cu o abordare pentru a evita un dezechilibru macro-economic”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Legea pensiilor nu există în acest moment într-o formă finală şi agreată de UE. Din acest motiv nu a putut fi prezentată la Bruxelles. Cu toate acestea, Comisia Europeană aștepta un nou indicator care, în aceeași măsură, să aducă „disciplină financiară”, dar fără a afecta posibilitatea de majorare a pensiilor românilor.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole