luni, iunie 17, 2024
AcasăExterneCe pot face ucrainenii cu avionul Mirage-5 din Franța. Are 6300 kg...

-

Ce pot face ucrainenii cu avionul Mirage-5 din Franța. Are 6300 kg de arme, inclusiv rachetele SCALP

Ce pot face ucrainenii cu avionul Mirage-5 din Franța. Are 6300 kg de arme, inclusiv rachetele SCALP. La 6 iunie, președintele francez Emmanuel Macron a anunțat oficial transferul avioanelor de luptă Mirage 2000-5 în Ucraina până la sfârșitul anului 2024

Ce pot face ucrainenii cu avionul Mirage-5 din Franța. Are 6300 kg de arme, inclusiv rachetele  SCALP. Programul de pregătire pentru piloți și tehnicieni durează jumătate de an, dar în cazul piloților ucraineni ar putea fi redus. Serviciile secrete ruse au raportat în urmă cu o lună că piloți ucraineni se antrenează pe Mirage și F-16 în Franța.

Parisul a anunțat transferul în Ucraina a avioanelor scoase din uz, ceea ce înseamnă 27 Mirage 2000-5 cu un singur loc și 7 Mirage 2000B cu două locuri, care sunt operate în două escadrile franceze: 1/2 Cigognes și 3/11 Corse, potrivit Defense Express.

Ce pot face ucrainenii cu avionul Mirage-5 din Franța. Are 6300 kg de arme, inclusiv rachetele SCALP
Avionul Mirage 2000-5 a primit un nou radar RDY de la Thales, cu o rază de detectare a țintei de 130 km, abilitatea de a urmări simultan opt ținte și a trage asupra a patru dintre ele.

O caracteristică a radarului este detectarea de înaltă calitate a țintelor la sol.

Noua rachetă aer-aer MICA de la MBDA a fost adăugată la armamentul aeronavei, cu o rază de distrugere a țintei declarată de până la 80 km.

Racheta anti-navă Exocet este integrată pentru a ataca navele, rachetele de croazieră, SCALP pentru lovituri la sol cu ​​rază lungă de acțiune, precum și rachetele antiradar AS37 Armat cu o rază de zbor de până la 120 km.

Este posibil să utilizeze bombe de înaltă precizie cu ghidaj laser semiactiv, rachete nedirijate, în plus față de două automate de 30 mm cu o muniție de 125 de focuri pe rundă.

În general, este vorba de 6300 kg de arme, iar în ceea ce privește capabilitățile, este arma care face diferența pe frontul ucrainean.

Mirage 2000-5 nu este eficient pentru sarcina de „alungare a aeronavelor tactice inamice”, dar are misiuni la fel de importante în care este eficient.

Utilizarea de bombe cu rază lungă de acțiune, de exemplu AASM Hammer, și posibilitatea integrării JDAM-ER și SDB, îl fac un avion temut de ruși.

Serviciile secrete ruse urmăreau încă din 2023 pregătirea personalului de zbor ucrainean în Franța și pregătirea pentru controlul aeronavelor de acest tip.

Acum, că anunțul este oficial, canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar scrie că livrarea acestor aeronave vechi va fi urmată de transferul versiunilor modernizate, Mirage-2000D.

Rușii susțin că există deja piloți gata instruiți pentru luptă
Telegram/Rybar scrie că pregătirea piloților ucraineni pentru a opera avioane de luptă Mirage 2000 și F-16 s-a desfășurat la baza aeriană 120 Cazeaux din Noua Aquitaine.

În orașul Cazeau, în pădurile în care este ascunsă o bază militară, în apropiere de Golful Biscaya, patru piloți ucraineni își definitivau antrenamentul, iar alți șase urmează să ajungă în Franța în vară.

„În prezent se desfăşoară antrenament pe aeronavele de antrenament AlphaJet , aparţinând aparent companiei militare private Top Aces. Aceasta este o companie înregistrată în Canada (cu birou în Germania) care antrenează piloți militari”, scrie Telegram/Rybar.

O altă întreprindere ebunerată de Telegram/Rybar este PMC SDTS, o organizație care a participat la toate operațiunile franceze în străinătate. Aceasta are avioane de atac de antrenament MV339. Pe lângă specialiștii de la Top Aces, au sosit instructori din Belgia.

Specialiștii militari de la canalul pro-Kremlin notează că de anul trecut se știa că piloții ucraineni învață activ să folosească avioanele occidentale. Au fost antrenați atât pe Mirage, cât și pe F-16, dar era secret.

„Odată cu începerea antrenamentului F-16 în România la sfârșitul anului trecut, au început să mai apară informații. Ce putem spune, aceste F-16 de antrenament chiar zboară periodic peste Transcarpatia, iar acesta nu este un secret pentru nimeni.

Și Top Aces au propriul lor F-16A, pe care l-au achiziționat în 2021 din Israel, așa că după finalizarea cursului pe avioanele de antrenament AlphaJet sau MB339, cel mai probabil, acești piloți vor începe imediat antrenamentele pe avioanele de luptă americane. Mai mult, belgienii operează și F-16A și ei au fost cei transferați la nevoile Forțelor Armate ucrainene”, scrie Telegram/Rybar.

Spionii ruși monitorizau de multă vreme zona de antrenament ce se dorea a fi secretă.

„Nici alegerea bazei aeriene Cazeaux nu este întâmplătoare. În pădurile la sud de Arcachon, relativ nu departe, există o bază în Mont-de-Marsan, unde membrii Forțelor Armate ale Ucrainei au fost instruiți și sunt instruiți pentru a opera vehicule blindate VAB și GRIFFON. Undeva se află arsenalul de la Tarbes, o fabrică de praf de pușcă în Bergerac și o bază de parașutisti la Pau, unde formațiunile ucrainene deja se antrenau. De fapt, regiunea a fost predată pregătirii și aprovizionării Forțelor Armate ale Ucrainei”, informau spionii ruși .

În același timp, informațiile ruse susțin că există deja piloți de luptă gata pregătiți, care așteaptă permisiunea pentrua intra în luptă, iar cei care sunt antrenați acum sunt pentru viitor.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole