duminică, iulie 21, 2024
AcasăMedicalCe spune OMS despre originile COVID: Toate opțiunile sunt pe masă

-

Ce spune OMS despre originile COVID: Toate opțiunile sunt pe masă

Au trecut aproape doi ani de la sfârșitul pandemiei de COVID și omenirea încă nu are un răspuns clar asupra originilor virusului care a dat toată Planeta peste cap. Obținerea unui răspuns depinde foarte mult de autoritățile chineze care încă nu au oferit acces complet la informațiile care ar putea stabili clar originea virusului decjară directorul OMS .

Șeful OMS forțează China pentru a obține „acces complet” la informații, astfel încât să poată determina originile COVID, anunță Financial Times, potrivit Reuters.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății 0MS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut Beijingului să ofere mai multe informații despre originile COVID-19. De asemenea, OMS este gata să trimită o echipă în China pentru a face noi verificări.

„Presăm China pentru a oferi acces complet și solicităm țărilor să ridice problema în timpul reuniunilor lor bilaterale, pentru a îndemna Beijingul să coopereze”, a declarat, pentru Financial Times, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Comentariile șefului OMS vin în condițiile în care autoritățile medicale și companiile farmaceutice din întreaga lume au început să actualizeze vaccinurile pentru a combate variantele noi de coronavirus.

Ghebreyesus a presat mult timp China pentru a afla toate informațiile despre originile COVID-19, spunând că toate ipotezele rămân pe masă până când acest lucru se va întâmpla.

OMS. Virusul a fost identificat pentru prima dată în orașul chinez Wuhan în decembrie 2019. Suspiciunea este că virusul a apărut într-o piață de animale vii înainte de a scăpa de sub control și de a se răspândi în toată lumea.

OMS. COVID a revenit în România

Alexandru Rafila a oferit noi informații despre cazurile de COVID în România. Potrivit celor spuse de ministrul Sănătății, virusul a revenit la fel ca în alte ţări, fiind în jur de 2.000 de cazuri pe zi.

A revenit COVID în România! Alexandru Rafila spune că sunt înregistrate aproximativ 2.000 de cazuri pe zi. Totuși, ministrul a oferit asigurări și a subliniat că formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare.

„A revenit şi în România, ca şi în alte ţări. În momentul de faţă avem circa 2.000 de cazuri pe zi. Formele nu sunt aşa de grave cum au fost în alte valuri anterioare. De curând am început şi o să terminăm foarte rapid achiziţia unor alte antivirale care sunt disponibile în momentul de faţă pe piaţă. Chiar mâine va fi o şedinţă cu spitalele din Bucureşti să vedem dacă există probleme în ceea ce priveşte spitalizarea pacienţilor. Sunt oameni şi mulţi dintre ei preferă să rămână spitalizaţi câteva zile, chiar dacă tratamentul se poate face ambulatoriu şi noi o să venim în întâmpinarea acestor pacienţi sau a pacienţilor care au comorbidităţi, încât să asigurăm spitalizarea”, a afirmat Alexandru Rafila la Europa FM.

De asemenea, acesta a fost întrebat și dacă se pune problema unei aglomerări a spitalelor. Acest lucru ar fi posibil în anumite zone din țară, unde sunt aglomeraţii mari urbane. O astfel de zonă este Bucureștiului.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole