duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicCEC Bank intră pe piața RCA într-o lună

-

CEC Bank intră pe piața RCA într-o lună

După excluderea Eruoins din piața asigurărilor auto, România a rămas cu doar opt companii de asigurări pe piața RCA. Acum, Guvernul face presiuni ca CEC Bank sau Eximbank, ambele bănci Românești, să înceapă să vândă asigurări auto. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat că a solicitat CEC-ului să îşi depună documentele de autorizare la ASF şi are o lună de zile să se autorizeze.

 

Întrebat la Parlament despre acea companie a statului care să intre pe piaţa de asigurări, ministrul Finanţelor a spus:” Are o lună de zile, am solicitat şi ieri CEC-ului şi vă spun şi dvs, are o lună de zile să se autorizeze, să îşi depună documentele de autorizare la ASF”, a spus ministrul Finanţelor.

Vezi și Euroins are bani de funcționare declară Assen Christov, acționar majoritar – conferință de presă

Adrian Câciu a arătat că în momentul în care începe procedura de autorizare, din ce a discutat în trecut cu preşedintele ASF, Nicu Marcu, ASF va da tot concursul ca autorizaţiile să vină, respectând toate criteriile legale, să vină rapid şi să intre cât mai rapid în piaţă.

Despre riscul declanşării unei proceduri de infringement, ministrul a spus: Nu vreţi să protejăm mai întâi cetăţenii? Eu vreau să văd proiectul şi să ne uităm în concordanţa lui cu legislaţia europeană şi cu modul în care până la urmă corespunde sau nu. Pe de altă parte, este important ca cetăţenii şi companiile să fie protejate de această situaţia”, a spus Câciu, afirmând că relaţia cu Comisia Europeană, pentru piaţa de asigurări, tot ASF-ul o are.

Despre o majorare a poliţelor RCA, ministrul Finanţelor a afirmat că vor vedea care sunt preţurile din piaţă. ”Vedem proiectul de la ASF”, a mai spus Adrian Câciu.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole