duminică, aprilie 21, 2024
AcasăTehnologieChatGPT a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori

-

ChatGPT a trecut de pragul de 100 de milioane de utilizatori

Noua aplicaţie ChatGPT, lansată la finele lunii noiembrie a anului trecut, a ajuns, în ianuarie 2023, la 100 de milioane de utilizatori, susţin experţii Eset, într-un articol publicat, recent, pe blogul din România al companiei de securitate cibernetică, notează Agerpres.

Ei avertizează că, urmare a acestei popularităţi, aplicația ar putea fi folosită inclusiv pentru escrocherii sentimentale.

„După ce a fost lansat pe 30 noiembrie 2022 şi a uimit o lume întreagă, ChatGPT a devenit aplicaţia web cu cea mai rapidă creştere înregistrată vreodată, ajungând la un milion de utilizatori în primele cinci zile, ca mai apoi să atingă 100 de milioane de utilizatori activi lunar în ianuarie 2023. Astfel, chatbot-ul a captat imaginaţia publicului ca fiind ceva inedit şi diferit şi va rămâne prima mare tendinţă tehnologică relevată în cursul anului 2023.

ChatGPT va rămâne cu noi pe termen lung de acum înainte şi a inaugurat o nouă eră, pentru că este mult mai mult decât un simplu chatbot.

Având în vedere abilităţile botului AI, nu este surprinzător că oameni din diverse categorii sociale se întreabă dacă nu cumva, într-o bună zi, tehnologii precum ChatGPT (şi, într-adevăr, inteligenţa artificială în general) le vor prelua locurile de muncă (…)

Având în vedere popularitatea aplicaţiei web bazate pe inteligenţa artificială, nu putem exclude perceperea acesteia ca o alternativă la interacţiunile umane clasice. Deşi ChatGPT este conceput pentru a fi un interlocutor obiectiv, care să ajute cu informaţii pe oricine îi solicită acest lucru, este posibil ca această capacitate de a răspunde la orice întrebare să fie folosită şi pentru conversaţii „sentimentale”, este de părere Andre Lameiras, specialist Eset.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole