luni, februarie 26, 2024
AcasăTehnologieCIA le-a explicat rușilor cum pot să ofere informații despre regimul impus...

-

CIA le-a explicat rușilor cum pot să ofere informații despre regimul impus de Vladimir Putin. Îndemnul lansat de Statele Unite

CIA i-a îndemnat pe toți cetățenii ruși care sunt nemulțumiți de regimul impus de Vladimir Putin să ofere informații despre țara natală. Oficialii americani au explicat că numai așa situația Rusiei se va îmbunătăți.

Principalul serviciu de informații externe al Statele Unite a postat pe Twitter un clip video în care apare un funcționar rus alături de soția și copilul acestuia. Familia pare să aibă o viață dificilă și se întreabă dacă acest lucru corespunde visurilor lor. CIA le sugerează rușilor că pot face demersuri pentru ca situația lor să se îmbunătățească. Primul lucru pe care ar trebui să îl facă este să furnizeze informații către SUA și să rămână și patrioți în același timp.

CIA a arătat și cum pot proceda rușii care vor să facă acest pas. Ei trebuie să utilizeze browser-ul Tor pentu a accesa dark web-ul și alte instrumente de criptare a comunuicării. „CIA vrea să cunoască adevărul despre Rusia şi căutăm persoane de încredere care pot să ne spună acest adevăr. Informaţiile voastre pot fi mult mai preţioase decât aţi crede”, au explicat reprezentanții CIA.

Serviciul de informații externe american speră să intre în contact cu persoane care lucrează în domeniul serviciilor de informații, diplomaţiei, ştiinţei şi tehnologiei, dar și în alte ramuri. CIA este interesată să obțină toate informațiile despre Rusia, inclusiv cele politice și economice. Nu este pentru prima dată când agenția încearcă să convingă rușii să ofere informații despre țara natală.

Cum încearcă SUA să convingă rușii să ofere informații despre țara natală

Un responsabil al agenției americane a spus că CIA a încercat în trecut să folosească rețelele sociale pentru a ajunge la publicul rus. Atenția s-a axat pe rețeaua de mesagerie Telegram, care este principalul mijloc de comunicare folosit în Rusia. „Obiectivul nostru este de a le oferi un mijloc cât mai sigur pentru a ne contacta”, a mai spus oficialul american.

Responsabilul agenției a mai adăugat că SUA nu încearcă să schimbe regimul impus de Vladimir Putin, dar speră că unii ruși vor vedea această rugăminte drept o modalitate de a ajuta țara să meargă mai departe. Oficialul a mai adăugat că alte campanii similare de pe alte rețele sociale sunt blocate de Rusia.„Contactaţi-ne! Poate că oamenii din jurul vostru nu vor adevărul. Noi îl vrem!”, se mai precizează în clipul postat de CIA, informează Agerpres.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole